All for One Steeb versterkt ervaren SAP-team

Met de overname van Gopa IT Consultants versterkt All for One Steeb zijn SAP-expertteam. De consultants brengen goede contacten mee met Cisco, Netapp, Dimension Data en Computacenter.

De opmars van SAP HANA en SAP Cloud Solutions in combinatie met conventionele SAP-landschappen wordt voor veel datacenters een lakmoesproef. Hier zijn specialisten nodig voor de professionele uitvoering. Volgens schattingen van All for One Steeb zal wat eerst begon bij grote bedrijven, spoedig zijn weg vinden naar het hogere middensegment van de markt. De behoefte aan advies neemt dienovereenkomstig toe.

Daarom zijn Gopa IT Consultants uit Rüsselsheim en All for One Steeb AG het eens geworden over de overdracht van het Gopa technology team aan All for One Steeb. Met Cisco, Netapp, Dimension Data en Computacenter brengt de consulting unit gevestigde relaties met fabrikanten en implementatiepartners mee naar All for One Steeb. Voor Gopa IT Consultants zelf is deze stap gebaseerd op een duidelijke strategie om zich te concentreren op haar kerncompetenties management en business consulting.

Meer dan Trusted Advisor

All for One Steeb’s nieuwe business unit “Technology Consulting” adviseert grote ondernemingen uit sectoren als chemie, automotive, verzekeringen, gezondheidszorg en de publieke sector, en in toenemende mate ook in de upper midmarket.

“Als het gaat om de industrialisatie van IT-operaties, kunnen midmarket-bedrijven en grote ondernemingen veel van elkaar leren. Daarom zijn wij niet alleen vertrouwde adviseurs in strategische technologische kwesties, maar worden wij vaak ook belast met de implementatie voor de last mile”, aldus Martin Finkbeiner, hoofd van de nieuwe eenheid bij All for One Steeb. Zo hebben Netapp en het bedrijf uit Filderstadt al een uitgebreide partnerschapsovereenkomst gesloten om klanten intensievere ondersteuning te bieden met betrekking tot SAP HANA en SAP vanuit de private cloud.

Samen met Cisco werd een nieuw schaalbaar technologieplatform voor netwerkcommunicatie tussen de twee datacenters van All for One Steeb in gebruik genomen. Om ook nieuwe referentiearchitecturen en bedrijfsoplossingen, zoals HANA Tailored Datacenter Integration, in de voorhoede en in nauwe terugkoppeling met SAP te ontwikkelen, werd een apart “Joint Research & Development Lab” direct in de SAP-partnerhaven in Walldorf ondergebracht.

“Met hoogwaardige management consulting zijn wij al vele jaren met een krachtige eenheid succesvol op de markt”, benadrukt Lars Landwehrkamp, CEO van All for One Steeb. “Onze HANA- en cloudactiviteiten vragen ook om een nauwe terugkoppeling tussen bedrijfsmodel, bedrijfsprocessen en technologie. Daarom investeren wij in de uitbreiding van ons dienstenpakket en hebben wij ook een nieuw merk gecreëerd, Grandconsult, dat staat voor zowel onze management- als onze technologieconsultancy. Zo kunnen we nog beter voldoen aan de vraag van onze klanten naar een full-service provider met een goed op elkaar aansluitende uitgebreide portefeuille”. □