All for One Steeb is van plan Avantum Consult te kopen

Filderstadt-based All for One Steeb kondigt een nieuwe overname aan. Met Avantum Consult wil de SAP full-service provider zijn positie in business analytics en performance management uitbreiden.

De SAP full-service provider All for One Steeb kondigde binnenkort aan dat het alle aandelen in Avantum Consult overneemt. De aandelen zijn indirect in handen van de drie bestuursleden van het Düsseldorfse bedrijf, Michael Sinß (woordvoerder), Dr. Thomas M. Fischer en Dirk Böckmann, via investeringsmaatschappijen. Met alle drie is overeenstemming bereikt over de hoofdpunten van een nog te sluiten koopovereenkomst.

Avantum Consult is gespecialiseerd in de adviesgebieden “Prestatieverbetering & Transformatie” (prestatieverbetering door proces- en organisatieoptimalisatie alsmede verandermanagement), “Corporate Reporting & Compliance” (externe rapportage en compliance) alsmede “Prestatie Management Systemen” (planning-, rapportage-, prognose- en simulatiesystemen). Het bedrijf is voornamelijk actief in Duitsland en Zwitserland.

Het adviesbureau telt iets minder dan 70 medewerkers, die in het afgelopen boekjaar 2013 een omzet behaalden van ongeveer tien miljoen euro. Het bedient klanten uit de hogere midmarket en grote bedrijven zoals de Kirchhoff Group, Knauf, Merck, Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe en de Paulaner brouwerij.

Met de overname wil All for One Steeb zijn positie in de Duitstalige SAP midmarket uitbreiden en, samen met Avantum Consult, ook een leidende positie verwerven in de snelgroeiende totale markt voor business analytics en performance management.

Koopprijs na waardestijging

De drie vorige bestuursleden van het adviesbureau zullen na de overname deze functie bij Avatum Consult blijven bekleden. De minimumaankoopprijs bedraagt vijf miljoen euro. Aangezien de prijs afhankelijk is van de zakelijke ontwikkeling in de komende vier jaar, kan hij verder stijgen. De aankoopprijs zal worden gefinancierd uit de eigen middelen van All for One Steeb AG. De voorgenomen transactie zal naar verwachting in het komende kwartaal plaatsvinden en vereist de definitieve goedkeuring van de overeenkomstsluitende partijen, de goedkeuring van hun vennootschapsorganen en de goedkeuring door het Duitse Bundeskartellamt. □