Veeam lanceert VASP-programma

Met de Accredited Service Partner (VASP) lanceert Veeam een nieuw partnerprogramma voor geselecteerde partners, distributeurs, systeemintegrators en IT-consultants.

IT-projecten worden steeds complexer en de vraag naar bijzonder gekwalificeerde implementatiepartners neemt toe. Met het programma “Veeam Accredited Service Partner” (VASP) biedt Veeam bestaande en nieuwe klanten nu hulp bij het vinden van de juiste serviceprovider.

Om aan het programma deel te nemen, moeten partnerbedrijven, distributeurs, systeemintegrators en freelance IT-consultants voldoen aan een specifieke catalogus met criteria in hun respectieve categorie met betrekking tot deskundige kennis, technische certificeringen en gespecialiseerd personeel. Zij gelden dan als speciaal gekwalificeerde servicepartners voor de implementatie van Veeam-beschikbaarheidsoplossingen.

Voordelen van het programma

Het VASP-programma maakt deel uit van het ProPartner-programma en biedt de volgende voordelen:

  • Veeam promoot de speciale technische expertise van VASP’s, met name op het gebied van beschikbaarheidsoplossingen, en ondersteunt gebruikersbedrijven bij het vinden van een geschikte VASP op de Veeam-website.
  • Meer technische ondersteuning via toegang tot aanbevolen acties (best practices) en materialen in de Veeam Service Catalog en de Technical Library, evenals ondersteuning door ervaren pre-sales consultants.
  • VASP-leden ontvangen niet-voorverkooplicenties om de Veeam Availability Suite te demonstreren in productdemo’s en -trainingen. Dit geldt ongeacht het partnerniveau dat een bedrijf had voordat het zich bij het VASP-programma aansloot.
  • Daarnaast ontvangen VASP’s uitgebreide documentatie voor tenders en logo’s en banners voor verkooppromotie en online marketing.

Vier categorieën

Veeam heeft specifieke criteria ontwikkeld voor de vier verschillende categorieën VASP-leden. Deze omvatten accreditatie van partnerpersoneel als Certified Engineer of Certified Architect, aantoonbare expertise in relevante services op verschillende platforms, en een Veeam-specifiek serviceteam.

“Steeds meer klanten verwachten dat een leverancier hen ook een ervaren professional services-partner kan aanbevelen, die samen met het interne team een oplossing kan uitwerken die aan hun behoeften voldoet en rendement op investering oplevert”, aldus Michael Gerich, Director Channels Central EMEA bij Veeam. “Met ons VASP-programma voldoen wij aan de verwachtingen van onze klanten en openen wij tegelijkertijd nieuwe zakelijke mogelijkheden voor onze partners. Partners krijgen extra ondersteuning van ervaren experts, licenties voor productdemo’s en gespecialiseerde kennis en knowhow waarmee zij zich verder kunnen onderscheiden. VASP’s bieden hun klanten een aanzienlijke toegevoegde waarde en halen zelf ook meer voordeel uit Veeam-oplossingen.”

Word partner

De eerste VASP-leden in Duitsland zijn Bull Cancom, Concat, Idicos, MentIQ, SVA, Bechtle en Rachfahl IT-Solutions.

Partners die geïnteresseerd zijn in het VASP-programma kunnen zich aanmelden via een online formulier op http://bit.ly/Veeam-VASP.