Cancom versterkt marktpositie met overname Bürotex

Met de overname van de systeemhuizen Bürotex wil het Zwabische Cancom zijn positie op de IT-markt verder uitbouwen. Betaling zal geschieden uit liquide middelen. Het bedrijf uit Jettingen-Scheppach lijkt daar ruimschoots over te beschikken, want het heeft van de huidige gunstige beurskoersen geprofiteerd om aandelen in te kopen.

De aankoop van Bürotex-Systemhäuser kostte Cancom ongeveer vier miljoen euro. Dit betekent dat het Zwabische concern in de toekomst 100 procent van BT IT-Systemhaus GmbH (voorheen Bürotex GmbH Systemhaus), gevestigd in Nürtingen, zal bezitten, met inbegrip van zijn 100 procent dochteronderneming BT IT-Solutions GmbH (voorheen Bürotex IT Solutions GmbH) in Nürtingen en de 75 procent dochteronderneming live Netzwerk & Computer GmbH in München. Daarnaast neemt Cancom een belang van 100% in BT IT-Consulting GmbH (voorheen SCC GmbH) in Stuttgart.

De Bürotex Group is vooral actief in Baden-Württemberg. De 278 werknemers staan hoofdzakelijk ten dienste van middelgrote ondernemingen, maar ook van toonaangevende nationale en internationale groepen en overheidsinstellingen. De overgenomen bedrijven verwachten voor het boekjaar 2009 een omzet van 55 miljoen euro met een evenwichtig gewoon resultaat.

Met de overname breidt Cancom zijn netwerk met meer dan 2100 medewerkers verder uit en zal het waarschijnlijk een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst van systeemhuizen. De directie verwacht dat de omzetdrempel van een half miljard euro volgend jaar wordt bereikt en dat de overgenomen bedrijven na een voor 2010 geplande herstructurering vanaf 2011 een EBIT van minstens een miljoen euro per jaar zullen bijdragen aan het resultaat van de Cancom Group.

Aandeleninkoop om terug te versterken

De groep uit Jettingen-Scheppach zou de aankoopprijs kunnen betalen uit liquide middelen. Cancom lijkt over een groot aantal daarvan te beschikken, aangezien het systeemhuis zich momenteel inspant om zijn eigen aandelen op de beurs terug te kopen. Volgens de onderneming moet het huidige gunstige prijsniveau worden gebruikt om de aandelen hetzij als aankoopvaluta te gebruiken, hetzij op een later tijdstip in te trekken.