Beste antivirus 2017, de mening van de experts

Volgens AV-Test is de beste antivirus Internet Security van het Russische bedrijf Kaspersky Lab. Het wordt gevolgd door Norton van Symantec en Trend Micro Internet Security

Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang om uzelf tegen hackers te beschermen, vooral gezien de constante groei van cyberaanvallen. Antivirussoftware is de belangrijkste manier om uw apparaten te beschermen, maar soms is het echt moeilijk om de juiste te kiezen. Welke is de beste?

Met name bedrijven, die een geliefd doelwit zijn voor cybercriminelen vanwege de grote hoeveelheid vertrouwelijke informatie die zij bezitten, zouden zich deze vraag moeten stellen. Vertrouwen op antivirussoftware die niet voldoende in staat is om de vele bedreigingen die het netwerk teisteren te detecteren en te blokkeren, is uiterst gevaarlijk. Individuele gebruikers moeten ook weten hoe zij het meest geschikte programma kunnen vinden om hun computers of andere netwerkapparatuur te beschermen. Een keuze die soms moeilijk wordt, gezien het exorbitante aantal beschikbare antivirussoftware. U zou zich kunnen wenden tot het onderzoek van AV-TEST, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek naar computerbeveiliging.

De test

Het instituut gebruikt drie parameters om antivirussoftware te evalueren: bescherming, prestaties en bruikbaarheid. AV-TEST geeft elke categorie een maximumscore van 6 punten. Het Duitse bedrijf verfijnde het onderzoek van januari tot juni 2017.

Kaspersky de beste antivirus

Volgens de tests was het antivirus dat op alle drie de onderdelen uitblonk dat van Kaspersky Lab. Internet Security scoorde in totaal 18 punten.

De tweede plaats onder de betaalde antivirusproducten ging naar Norton Security van Symantec en Internet Security van Trend Micro. De antivirusscores waren: 6 voor bescherming, 6 voor prestaties en 5,8 voor bruikbaarheid.

Wat gratis antivirus betreft, is de beste Avast’s Free Antivirus, die 16,5 punten behaalde in de test van 6 maanden, als volgt verdeeld: 6 voor bescherming, 4,7 voor prestaties en 5,8 voor bruikbaarheid.

Laten we overgaan naar Microsoft. Windows Defender Antivirus neemt een van de laatste plaatsen in op de ranglijst en behaalt, volgens de test van het Duitse bedrijf, 15,5 punten: 5,2 voor bescherming, 4,8 voor prestaties en 5,5 voor gebruiksvriendelijkheid. Internet Security Premium van Comodo sluit af met een score van 13,6 punten.