Wat is snapchat?

Snapchat is een app voor sociaal netwerken waarmee gebruikers (Snapchatters) video’s of afbeeldingen naar andere Snapchat-gebruikers kunnen sturen. Deze video’s en afbeeldingen zijn bedoeld om maximaal tien seconden te worden bekeken voordat de inhoud wordt gewist.

Als Snapchat-gebruikers willen dat hun inhoud langer dan tien seconden wordt bekeken, kunnen ze hun snapberichten toevoegen aan een Verhalen-sectie die het voor volgers mogelijk maakt om de berichten gedurende een periode van 24 uur te bekijken. Er is ook een gedeelte Herinneringen in Snapchat waarin “snaps” worden opgeslagen om op een later tijdstip te bekijken of te delen.

De populariteit van Snapchat stijgt onder jonge volwassenen

Snapchat debuteerde in 2011 en blijft enorm populair bij jonge volwassenen, die een groot percentage uitmaken van de 150 miljoen dagelijkse actieve gebruikers van de app. Millennials gebruiken Snapchat als een manier om met hun vrienden te praten en hun ervaringen te delen zonder zich zorgen te hoeven maken over de afbeeldingen of video’s die blijven hangen voor andere Snapchat-gebruikers (of ouders) om ze op een later tijdstip te bekijken.

Er zijn echter manieren voor ontvangers om een ​​screenshot van een Snapchat op hun filmrol op te slaan, en hoewel Snapchat is ontworpen om de afzender te laten weten wanneer een ontvanger een screenshot heeft gemaakt, zijn er manieren om dit te omzeilen waarop Snapchat-gebruikers screenshots kunnen maken. zonder medeweten van de afzender.

Naast de foto- en videofragmenten, maakt Snapchat het ook mogelijk om spraakberichten te verzenden, afbeeldingen met tekst of andere inhoud te bewerken (doodles, stickers, filters / lens, enz.), Videochatten met Snapchat-vrienden en geld aan andere gebruikers.

In tegenstelling tot Facebook, dat toegankelijk is via een app of internet, is Snapchat alleen toegankelijk via een app, met versies van Snapchat die beschikbaar zijn voor zowel iOS- als Android-apparaten.