Ericsson herdefinieert zichzelf en wil voortaan “verbindingen creëren die het onvoorstelbare mogelijk maken” – dit alles volgens de nieuwe visie voor “een wereld waarin grenzeloze connectiviteit levens verbetert, de economie herdefinieert en een duurzame toekomst mogelijk maakt”.
Ericsson wil zich mede herpositioneren vanwege de fundamentele verandering in de technologie, die een geheel nieuwe innovatiegolf op gang zal brengen. Dit is de enige manier om een aantal van de dringendste problemen in onze wereld aan te pakken.
De onderlinge verbondenheid van miljarden mensen heeft talloze sociale en economische voordelen opgeleverd, zei hij. Digitale Technologien können bis 2030 die Kohlenstoffemissionen in einer Vielzahl von Branchen um 15 Prozent senken, behauptet Ericsson mit Verweis auf eigene Untersuchungen.
Ericsson prognostiziert bis zum Jahr 2026 3,5 Milliarden 5G-Nutzer und eine Netzabdeckung von 60 Prozent der Weltbevölkerung. Met het oog op deze toekomst ziet het bedrijf een wereld voor zich waarin grenzeloze connectiviteit het leven van mensen verbetert, de economie een nieuwe definitie geeft en de weg effent naar een duurzame toekomst.
In deze context presenteert Ericsson toekomstscenario’s van de hyperverbonden wereld, waaronder nieuwe manieren van leren met behulp van mobiel voor locatieonafhankelijk onderwijs van hoge kwaliteit in elke leerinstelling, een herdefinitie van de economie met een kortere time-to-market en een hogere efficiëntie, nieuwe manieren van entertainment en het gebruik van 5G, AI en IoT om de klimaatcrisis aan te pakken.
Een eerste vereiste voor alle scenario’s is volgens het bedrijf een betrouwbare, veilige en hoogwaardige mobiele infrastructuur. Het 5G-platform, dat momenteel wereldwijd wordt gebouwd, is een fundamentele eerste stap in de totstandbrenging van een toekomstige digitale samenleving.