Kyocera lanceert nieuw partnerprogramma

De Japanse print- en outputspecialist Kyocera heeft een nieuw partnerprogramma ontwikkeld om dealers in alle verkoopkanalen nog intensiever dan voorheen te ondersteunen en te promoten.

Bij de start van het nieuwe boekjaar op 1 april 2012 lanceert Kyocera een partnerprogramma in vier fasen, dat primair gericht is op de doelmarkten en niet meer op de partnerstatus. Op basis van het GfK (Gesellschaft für Konsumforschung) moet het de kanalen IT-dienstverlener, systeemhuis, kantoorleverancier, e-tail, detailhandel alsmede computerwinkel en specialist in verbruiksgoederen bestrijken, en daarmee recht doen aan de veranderende markten en de business met Managed Document Services (MDS) meer dan voorheen in het middelpunt plaatsen. Naar eigen zeggen investeert Kyocera negen miljoen euro in het nieuwe partnerprogramma.

In de toekomst zullen alle dealers in aanmerking kunnen komen voor het partnerprogramma, ongeacht hun verkoopkanaal. Door de speciale structuur zouden de partners geen voor- of nadelen mogen ondervinden, zelfs niet in het geval van verschillende verkoopconstellaties. Het partnerprogramma bestaat uit een basisservicepakket dat toegang garandeert tot alle producten en trainingen aanbiedt van de Kyocera Academy. Indien nodig kan een beroep worden gedaan op de diensten van een onafhankelijke dienstverlener.

Nieuw is de opleiding tot output management consultant om nieuwe werkterreinen te ontginnen en zich te vestigen in het consultant segment. Ook is het PartnerPlus-klantontwikkelingsprogramma toegevoegd voor gerichte training en ontwikkeling en ondersteuning bij marketing en verkoop. Bovendien zijn extra partnerkwalificaties zoals Green IT, Solution of Online mogelijk.

Het herziene partnerportaal is sinds 1 maart 2012 online. De kwalificatie van de 280 bestaande partners aan de hand van de criteria loyaliteit, prestatie, service, produktassortiment en marketing moet voor 23 maart zijn afgerond. Parallel hieraan zal de benadering plaatsvinden van ongeveer 400 partners die verbonden waren met het vorige KyoChap-programma. “Met dit op de handel gerichte partnerprogramma zal Kyocera doelgerichte dealers ontwikkelen en in het boekjaar 2013 een omzetgroei van 15 procent realiseren”, verklaart Dietmar Nick, verkoopdirecteur van Kyocera Mita Deutschland GmbH.