Hoe de prullenbak te legen op Android

Om te voorkomen dat het geheugen van uw smartphone opraakt, moet u onnodige bestanden verwijderen: hier is hoe u de prullenbak leegmaakt op Android.

Altijd bij ons in ons dagelijks leven, op het werk en op vakantie, een hulpmiddel voor verbinding en entertainment. Zozeer zelfs dat wanneer we het ergens vergeten, het voelt alsof we een deel van ons bestaan vergeten zijn. Onze mobiele telefoon is ons geheugen en onze bagage van notities en herinneringen, maar zelfs de nieuwste generatie toestellen, hoe geavanceerd ook, heeft een gekwantificeerde ruimte die, vroeg of laat en afhankelijk van het gebruik dat wij ervan maken, grenzen kan stellen.

Elke keer als we merken dat we weinig ruimte op ons toestel hebben, is het altijd op de meest ongelegen momenten, als we op het punt staan die broodnodige app te installeren die we nodig hebben voor ons werk of als we een niet te missen landschap willen vereeuwigen, krijgen we de vervelende melding dat ons mobieltje weinig geheugen heeft. Het enige wat u nog hoeft te doen, is van tevoren te handelen en tijdig over te gaan tot het verwijderen van de bestanden die u niet meer nodig hebt, dankzij de virtuele prullenbak van Android en andere oplossingen.

Extra bestanden verwijderen: de prullenbak op Android

In de eerste plaats is het goed om te onthouden dat er op een Android-toestel geen echte map met een prullenbakpictogram is, zoals op Windows- of Mac-systemen. Bedenk dat de meeste smartphones een beperkte capaciteit hebben om bestanden op te slaan, variërend van minimaal 8 GB tot 256 GB.

En toch is het opruimpictogram waar we zo dol op zijn aanwezig in sommige Android-apps, zoals apps voor het beheer van fotogalerijen, e-mailclients, enzovoort. Als u hebt besloten het geheugen van uw telefoon op te ruimen, moet u op het specifieke prullenbakpictogram klikken van de app waarin u bent geïnteresseerd en de bestanden daarin verwijderen.

De prullenbak van uw app legen op Android

Als u zich afvraagt hoe u de prullenbak in het Android-besturingssysteem kunt legen, moet u eerst naar de app gaan die de zwaarste bestanden bevat, om wat ruimte vrij te maken en het gemakkelijker te maken om alle apps bij te werken en de telefoon zelf te gebruiken. Dit komt omdat, zoals u weet, een telefoon die ruimteproblemen heeft u veel problemen geeft, naast traagheid en slechte bruikbaarheid. Laten we beginnen met e-mail door naar de specifieke app te gaan die u gebruikt voor uw e-mailserver (bijv. Gmail, Outlook, enz.).

Als u de Gmail-app hebt geïnstalleerd, gaat u naar binnen en klikt u op de drie horizontale streepjes linksboven in het hoofdmenu en vindt u het prullenbakpictogram in de lijst. Wanneer u een bericht verwijdert, wordt het gedurende 30 dagen in de prullenbak geplaatst, waarna het automatisch door het systeem definitief wordt verwijderd. U kunt de prullenbak ook “handmatig” legen door op Leeg te klikken. In Outlook is het proces ook zeer vergelijkbaar door op de app en het pictogram “Verwijderde items” te klikken en vervolgens op “Prullenbak legen”.

Om de prullenbak met foto’s op Android te legen, moet u op zoek gaan naar de relevante galerij-app die op uw apparaat is geïnstalleerd. De meesten hebben al Google Foto’s, de officiële Google-app die elke gebruiker gratis 15 GB ruimte geeft, ontworpen voor het beheren, opslaan, delen, back-uppen en opslaan van afbeeldingen en video’s in de cloud op je telefoon. Wanneer u op “Verzamelen” klikt, ziet u het prullenbakpictogram waar de verwijderde items uit het Android-foto- en -videoarchief worden geplaatst.

Dus, als de back-up- en synchronisatiefunctie is ingeschakeld, worden de foto’s en video’s die u verwijdert in de prullenbak geplaatst voor een periode van 60 dagen. Na deze periode worden de items standaard verwijderd. Het is ook mogelijk om de prullenbak te legen vóór de standaard verwijderingsperiode. De meeste smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem hebben een andere app voor het beheer van de afbeeldingen en video’s die zijn opgeslagen in het interne geheugen van de telefoon: de Galerij-app, die is onderverdeeld in mappen. In Albums, is de laatste vermelding het prullenbak icoon met de vermelding Recent verwijderd. Binnenin vindt u de verwijderde afbeeldingen die 30 dagen worden bewaard voordat ze definitief verdwijnen.

Ruimte maken in het geheugen van uw mobiele telefoon op Android

Naast het mythische prullenbakpictogram op Android, waarmee we ons kunnen ontdoen van bestanden die alleen maar ruimte innemen en niet langer nodig zijn, zijn er vele andere manieren om wat opruiming te houden en ons toestel weer zo goed als nieuw te maken. Het is belangrijk om de cache van de op het systeem geïnstalleerde apps in de gaten te houden.

We hebben het over dat deel van het geheugen dat is gereserveerd om bestanden te bewaren die dienen om het opstarten en de werking van applicaties dynamischer te maken en om specifiekere nuttige gegevens te zoeken. Het is altijd een goed idee om de cache van tijd tot tijd te legen, waarbij u echter in gedachten moet houden dat dit tijdelijke oplossingen zijn, aangezien de app-cache tijdens de levensduur van de app voortdurend wordt vernieuwd.

Als u weinig tijd hebt om de ruimte op uw apparaat te beheren, kunt u overwegen apps te installeren die speciaal zijn gemaakt om zich voor te doen als een soort virtuele prullenbak voor Android. Bijvoorbeeld Trash Dumpster, dat je in de Play Store kunt downloaden in de basisversie of met meer functies tegen betaling. Het is ook geschikt voor het verwijderen van per ongeluk verwijderde bestanden of foto’s.