WindTre, Tim en Vodafone nemen afscheid van belkosten: wat verandert er

Vanaf september schaffen WindTre, Vodafone en TIM de dienst af waarmee het gesprek in rekening kan worden gebracht bij de ontvanger. Dit is wat er verandert

Vanaf september zullen klanten van WindTre, Vodafone en Tim het moeten doen zonder de mogelijkheid dat het gesprek in rekening wordt gebracht bij de ontvanger van het gesprek. De drie exploitanten hebben besloten de dienst stop te zetten, hoewel de reden daarvoor niet bekend is. Het werd waarschijnlijk niet meer gebruikt door gebruikers (de meeste mensen hebben nu een maandabonnement met onbeperkte minuten) en was gewoon een kostenpost om te dragen.

Zoals gemeld door MondoMobileWeb, zal de dienst volgende maand worden opgeheven: WindTre en TIM hebben de datum vastgesteld op 14 september, terwijl Vodafone op de officiële pagina van de dienst generiek de maand september aangeeft (waarschijnlijk zal de gekozen dag altijd de 14e zijn). Wat kunt u met deze dienst doen? Heel eenvoudig: als je niet genoeg geld hebt op je simkrediet, kun je vragen om het gesprek in rekening te brengen bij de ontvanger. De dienst kan door elke gebruiker worden gebruikt en om hem te activeren moet u een reeks cijfers en tekens voor en na het telefoonnummer invoeren. De string verschilt per operator.

WindTre, Vodafone en TIM: vaarwel belkosten: wat is er veranderd

Belkosten zijn vanaf september niet meer beschikbaar voor klanten van Tim, WindTre en Vodafone. De Pensaci Tu van WindTre, de 4088 For Me van Vodafone en de Pay For Me-diensten van Tim zullen door de exploitanten worden stopgezet en niet worden vervangen door andere aanbiedingen. Ondanks de verschillende naam werkt de dienst voor allemaal hetzelfde: een gebruiker kan beslissen om de kosten van het gesprek door te laten berekenen aan de ontvanger. Wanneer de ontvanger antwoordt, wordt hem meegedeeld dat hij zal worden aangerekend en kan hij beslissen het gesprek te aanvaarden of te weigeren. Een gebruiker kan ook besluiten om alle verzoeken om het gesprek in rekening te brengen te blokkeren. Facturering kan zowel naar nummers van andere mobiele exploitanten als naar vaste nummers.

Hoe gespreksfacturering werkt

Elke exploitant gebruikt een ander proces om gespreksfacturering aan te vragen.

Vodafone-klanten moeten het nummer 4088 voor het nummer zetten en ook de standaardcode   *111* invoeren, gevolgd door het telefoonnummer dat u wilt bellen en de #-toets.

WindTre’s Pensaci Tu-dienst is iets eenvoudiger te gebruiken: u hoeft alleen de code 4088 voor het telefoonnummer in te voeren.

Hetzelfde geldt voor Tim’s Pay for Me-dienst: u hoeft alleen 4088 voor het nummer te zetten dat u wilt bellen.