Fujitsu herstructureert

Fujitsu zal in de toekomst van zijn drie bedrijven twee maken. De fabrikant wil de processen vereenvoudigen en een duidelijke positionering van de product- en dienstenactiviteiten in Duitsland bereiken. De werknemers zullen worden heringedeeld volgens hun functie.

Fujitsu Duitsland consolideert zijn bedrijfsonderdelen. De vroegere drie bedrijven zullen er in de toekomst twee worden.

Rupert Lehner, hoofd Centraal- en Oost-Europa & Producten Europa bij Fujitsu.

Rupert Lehner, hoofd Centraal- en Oost-Europa & Producten Europa bij Fujitsu.

FTDS, de IT-dienstendivisie die sinds 2007 deel uitmaakt van de Fujitsu-groep, zal dan formeel niet meer bestaan. FTDS heeft haar hoofdzetel in Neckarsulm en biedt werk aan ongeveer 1.100 mensen. Zij zullen “naar gelang van hun functies” worden geïntegreerd in de twee ondernemingen die zullen blijven bestaan, Fujitsu Technology Solutions (FTS) en Fujitsu Services (FS). Met deze stap zal de aanbieder zijn product- en dienstenactiviteiten in de toekomst duidelijker van elkaar scheiden. Onder voorbehoud van overleg met alle betrokken instanties moet dit proces op 1 april 2022 zijn voltooid. Als gevolg van de voorgenomen toewijzing zullen de dienstenactiviteiten in de toekomst worden verricht door Fujitsu Services GmbH (FS) en de produktactiviteiten, met inbegrip van ondersteunende functies (HR, marketing, financiën, enz.), door Fujitsu Technology Solutions GmbH (FTS).

Rupert Lehner, Head of Central and Eastern Europe and Products Europe bij Fujitsu: “De digitale transformatie vereist een voortdurende herziening en afstemming van processen. Ons doel is onze processen te vereenvoudigen en de complexiteit verder te verminderen. Daarbij willen we een nog sterkere markt- en klantgerichtheid realiseren dan voorheen en onze klanten uitgebreid adviseren en ondersteunen bij hun digitalisering.” Hoe de speciale organisatorische eenheden in de werkmaatschappijen eruit zullen zien, wordt momenteel overeengekomen. Over de diensteneenheid: “Fujitsu zal de focus op multicloud-, applicatie- en adviesdiensten blijven aansturen. Tegelijkertijd zullen wij onze bestaande partnerschappen met Microsoft, SAP en Service Now blijven uitbreiden.

Na de herschikking zullen de twee bedrijven nauw gaan samenwerken. Het is ook de bedoeling verder te investeren in deze gebieden en nieuwe banen te creëren. Het huidige managementteam zal sleutelposities blijven bekleden binnen de twee operationele GmbH’s. Rupert Lehner blijft aan boord als hoofd van Centraal- & Oost-Europa en Products Europe, bevestigde Fujitsu op verzoek.