Bytec en Server-Eye ontwikkelen samen sensoren

De distributeur Bytec en het systeemhuis Krämer IT, dat achter het RMM-platform Server-Eye zit, werken nu ook op technologisch vlak samen. Samen ontwikkelen ze sensoren voor het monitoren van Lenovo-, Fujitsu- en IBM-systemen.

Voor Bytec heeft de toevoeging van Server-Eye aan zijn portfolio duidelijk vruchten afgeworpen. Iets minder dan een jaar geleden kondigde de distributeur uit Friedrichshafen een contract aan met het Saarlandse systeemhuis Krämer IT Solutions, dat het Remote Monitoring & Management (RMM) platform ontwikkelt en op de markt brengt. De onderneming Bodenseeschwaben verkoopt Server-Eye sinds oktober actief aan haar systeemhuispartners. De samenwerking heeft tot nu toe “de verwachtingen overtroffen”, meldt Reinhold Egenter, Managing Director bij Bytec. “De strategie werkt!” Door het partnerschap met Krämer IT heeft de VAD zijn competentiespectrum uitgebreid met beheerde diensten.

Bytec’s diensten beperken zich niet tot de verkoop van de oplossing, maar omvatten aanvullende diensten zoals opleiding, advies en eerstelijnsondersteuning. Intussen is de samenwerking uitgebreid met een bijkomend aspect. Samen met Krämer IT ontwikkelt de VAD specifieke Server Eye-sensoren voor producten uit haar portefeuille. De sensoren zijn kleine programma’s die op IT-systemen worden geïnstalleerd om de status van hardware en software te controleren. Zij registreren verschillende parameters, bijvoorbeeld, in het geval van servers, het gebruik van CPU en RAM. Als een drempelwaarde wordt overschreden, genereert het platform een waarschuwing.

Automatisering

De eerste sensoren voor Lenovo’s hardwareservice zijn al gratis beschikbaar voor Bytec-partners. Zij controleren de servicetijden van pc’s, notebooks en servers. Als een contract afloopt, wordt de partner automatisch op de hoogte gebracht. Optioneel kan ook een verzoek worden ingediend bij de distributeur voor een offerte voor de dienstuitbreiding. “Dit vereenvoudigt het werk enorm door het te automatiseren en op de achtergrond te laten draaien”, legt Egenter uit.

De twee bedrijven werken ook al aan de ontwikkeling van overeenkomstige sensoren voor de service van Fujitsu, de tweede grote fabrikant uit het Bytec-portfolio. Reeds gereed zijn sensoren voor IBM’s Informix-databasesysteem, die eveneens met succes de testfase hebben doorstaan. Ze zullen in de komende maanden worden vrijgegeven. Monitoringprogramma’s voor de netwerkproducten van D-Link zijn ook gepland. “Het doel is om, indien mogelijk, ons hele productassortiment te bedekken met sensoren”, aldus de Bytec-baas.

Potentieel voor synergie

“Door de samenwerking met Krämer IT hebben we ons dienstenaanbod enorm uitgebreid”, vervolgt Egenter. “Dit heeft ons een vlotte en winstgevende instap in cloud-technologie opgeleverd.” Met Server-Eye krijgen partners een tool in handen waarmee ze de IT-infrastructuur van hun eindklanten professioneel en efficiënt kunnen beheren. Dit leidt tot synergieën. Bytec ontwerpt opslagoplossingen op maat, test ze en maakt ze gebruiksklaar. “Service en support zullen voortaan via het RMM-platform worden geleverd.”

Als cloudplatform wordt Server-Eye gehost in een Duits datacenter. Een cockpit dient als een duidelijk controlecentrum dat partners in staat stelt om tegelijkertijd honderden eindklanten te ondersteunen en hun IT-activiteiten te waarborgen. Een rechten- en rollenmodel maakt het mogelijk het toezicht te verdelen over verschillende dienstmedewerkers. Bovendien kunnen eindklanten toegang krijgen tot hun eigen sensoren. De facturering is gebaseerd op het “pay-per-use”-principe. Voor systeemhuizen en MSP’s zijn er geen contractuele verplichtingen of minimumvoorwaarden, maar zij betalen alleen voor actieve sensoren die op elk moment kunnen worden in- of uitgeschakeld.