Spicers en Adimpo heten binnenkort Adveo

De integratie van de distributeur Adimpo en de kantoorgroothandel Spicers in de Unipapel Groep is voltooid. In de toekomst zal de Europese distributeur handelen onder de naam Adveo.

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe naam voor Spicers en Adimpo. In de toekomst zullen beide bedrijven Adveo heten.

Zowel de distributeur van toeleveringsproducten als de groothandelaar in kantoorartikelen werden in 2011 door Unipapel overgenomen. Het Spaanse moederbedrijf had zijn naam reeds in de zomer veranderd in Adveo. Nu zal de fusie ook op naamniveau plaatsvinden.

De Spanjaarden hadden tot de naamswijziging besloten om de gewijzigde zakelijke realiteit beter weer te geven nadat de Unipapel-groep zich door de overnames in het distributiesegment had gespecialiseerd. De nieuwe naam is een in vele talen gemakkelijk uit te spreken begrip.

Eerste stap

In Duitsland werd deze herschikking al in november zichtbaar op de jaarlijkse huisbeurs “Spicers World”, waar voor het eerst zowel het moederbedrijf Adveo als het nieuwe zusje Adimpo centraal stonden. In 2013 zal het evenement door beide distributeurs worden georganiseerd onder de nieuwe naam “Adveo World”. Dit zal veranderingen met zich meebrengen qua concept en inhoud, aangezien dan zowel handelspartners als leveranciers van Spicers en Adimpo zullen worden uitgenodigd. □