Hoe kom je achter je Netflix dataverbruik

De enige manier om te voorkomen dat je internetverkeer snel opgebruikt met Netflix, is door je streaming-instellingen te wijzigen. Hier is hoe

Na een paar afleveringen van Netflix tv-series op je smartphone of tablet te hebben gekeken, merk je dat je geen dataverkeer meer hebt. Dit is volkomen normaal. In feite heeft videostreaming de neiging om dataverkeer gemakkelijk weg te zuigen als je niet van tevoren actie onderneemt.

Laten we beginnen met een algemene overweging. Om uw internetaanbod te behouden en onaangename verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om Netflix, net als elk ander online videoplatform, alleen via Wi-Fi te gebruiken. De reden is heel eenvoudig. De dienst maakt geen gebruik van gsm-verkeer om inhoud over te brengen, maar van een draadloze verbinding. Het is echter niet altijd mogelijk om het thuisnetwerk te gebruiken om een van de titels van Netflix te bekijken, vooral als u onderweg bent. In deze gevallen konden we de afleveringen downloaden en ze offline bekijken. Wat als we het vergeten? De enige manier om te voorkomen dat het internetverkeer snel wordt opgebruikt, is om de instellingen van de app onder handen te nemen.

Hoe controleer je het dataverbruik

Het is heel eenvoudig om je mobiele verbinding in de gaten te houden en je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig. Dus maak je geen zorgen. In slechts een paar stappen kunt u de gegevens die worden verbruikt door het streamen van Netflix drastisch verminderen. Open eerst de applicatie. In de rechterbovenhoek staat een icoon in de vorm van drie horizontale lijnen. Dit is het algemene instellingen icoon. Klik er op. Er wordt een scherm geopend met verschillende gegevens. Zoek naar de optie ‘App-instellingen’ en selecteer deze.

Nu moet u klikken op ‘Cellulair gegevensverbruik’. U zult een ander menu zien. Schakel “Automatisch” uit, de optie die standaard het dataverbruik beheert. Zodra dit is gedaan, moet u op “Laag” drukken om de gigabytes te beperken die door Netflix worden gebruikt. Let wel op één ding: het systeem vermindert de videokwaliteit van je stream.

Als je echt niet het risico wilt lopen dat je dataverkeer verbruikt met Netflix, moet je de optie “Uitgeschakeld” activeren, waarmee je content alleen via Wi-Fi kunt afspelen.

Is dat alles? Absoluut niet. De beschreven procedure werkt alleen op het apparaat waarop de app is geïnstalleerd. Als u ook de streaming van al uw apparaten in de gaten wilt houden, is dat alles wat u nodig hebt. Open de instellingen opnieuw en ga naar ‘Account’. De webversie van Netflix wordt geopend. Klik nu op “Afspeel instellingen”, dan op “Laag” en tenslotte op “Opslaan”.