Amazon’s knoppen om pasta en waspoeder te bestellen komen naar Italië

Dankzij de Amazon Dash Button kunt u alledaagse producten met één druk op de knop bestellen. Momenteel zijn er 28 merken beschikbaar

De nachtmerrie om zonder toiletpapier te zitten wanneer je het nodig hebt, komt binnenkort ten einde. Twee jaar na hun lancering in de Verenigde Staten heeft de e-commercegigant besloten deze kleine IoT-apparaten (slechts enkele centimeters aan elke kant) te “exporteren” naar Italië en andere Europese landen. Met de Dash-knoppen, die verkrijgbaar zijn voor €4,99 per stuk, kun je alledaagse producten kopen, zoals toiletpapier, pasta, koekjes, wasmiddelen en producten voor intieme hygiëne. De Dash-service omvat merken als Ace, Barilla, Biorepair, Brabantia, Caffè Vergnano 1882, Dash, Derwent, Durex, Fairy, Finish, GBC, Gillette, Huggies, Kleenex, L’Angelica, Lines, Lines Specialist, Mulino Bianco, Nerf, Nobo, Pampers, Pellini, Play-Doh, Rexel, Scholl, Scottex, Scottonelle en Tampax. Andere fabrikanten en merken kunnen in de komende weken worden toegevoegd.

Winkelen binnen handbereik

Hoe werkt de Amazon Dash button? Niets is eenvoudiger: nadat u de “branded” knoppen op het speciale portaal hebt gekocht, moet u ze via smartphone en app aan uw Amazon-profiel koppelen en de toegang van de knop tot uw wifi-thuisnetwerk configureren. Dit is een fundamentele stap, aangezien Dash buttons, als IoT-apparaten, internetconnectiviteit nodig hebben om producten rechtstreeks op Amazon te kunnen bestellen.

Nu je deze stap hebt voltooid, kun je de knoppen configureren om aankopen te doen: hoewel je Dash buttons van 28 verschillende fabrikanten kunt kopen in de Amazon store, kun je elk apparaat associëren met een specifiek product: een soort pasta, een soort koekje, een wasmiddel, een intiem reinigingsmiddel, enzovoort.

(overgenomen uit persbericht)

Het enige dat nu nog moet gebeuren is de aankoop voltooien. Heb je geen afwasmiddel meer? Druk gewoon op de corresponderende Dash knop. Heb je geen spaghetti meer? Druk gewoon één, twee of drie keer op de knop (afhankelijk van de te bestellen hoeveelheid) en u bent klaar. De bestelling wordt u per SMS bevestigd, en u kunt deze tijdig annuleren als u op de verkeerde knop of bestelhoeveelheid hebt gedrukt. Zendingen komen binnen een dag aan, en de service is momenteel beperkt tot Prime-gebruikers.

Dash for Business

Amazon’s knoppen zijn echter niet alleen voor bedrijven. Door gebruik te maken van het Amazon Dash Replenishment programma kunnen bedrijven de dienst implementeren in hun slimme huishoudapparaten (denk aan aangesloten vaatwassers of wasmachines, laserprinters en tientallen andere apparaten) en het proces van het bestellen van ‘verbruiksgoederen’ automatiseren. Is de toner in uw Samsung-printer bijna op? Het apparaat zelf zal verbinding maken met Amazon en een nieuwe cartridge bestellen.