emoji: 37 meer chatgezichten op komst

Het Unicode Consortium heeft 37 nieuwe emoji aangekondigd voor gebruik in smartphone- en pc-chats die in 2021 komen: dit is wat ze zijn

De nieuwe emoji hadden er al lang moeten zijn, maar door de Covid-19 pandemie is hun komst in pc- en mobiele chats vertraagd. De liefhebbers van de schattige gezichtjes zullen echter blij zijn: het team van het Unicode Consortium heeft herhaald dat er geen vertragingen meer zullen zijn.

Dus geen vertragingen meer, maar de nieuwe emoji komen eind 2021. De aankondiging kwam van het officiële Twitter-account van The Unicode Consortium, dat de release van Unicode 14.0 bevestigde en erop wees dat de 838 tekens 37 nieuwe emoji omvatten. De nieuwe smilies werden geselecteerd uit kandidaten die vorig jaar juli al waren onthuld en zijn gericht op inclusiviteit, met de komst van de zwangere, bedoeld om te erkennen dat zwangerschap mogelijk is voor sommige transgender mannen en niet-binaire mensen. Of koraal, een herinnering aan het verdwijnen van koraalriffen door de opwarming van de aarde.

Emoji in Unicode 14.0: wat is nieuw

Nieuwe emoji zijn onder andere een nieuwe begroeting, een gezicht dat zijn gezicht bedekt en uit één oog gluurt, een smeltend gezicht, een gezicht dat tranen inhoudt en verschillende posities en kleuren voor handen. Bijvoorbeeld vingers die worden geknipt, een handdrukgebaar van rechts of links, een vinger die wijst in de stijl van “Uncle Sam”, en zelfs handen die zo zijn geplaatst dat ze een hart vormen.

De officiële tweet van het Unicode Consortium bevat ook een mond die op zijn lip bijt, een trol, een persoon die een koningskroon draagt en een nieuwe bloem. Ook is er het koraal, aangekondigd in juli, dat is opgenomen als herinnering aan de koraalriffen die worden bedreigd door de opwarming van de aarde.

Bij de groenten zijn er nog steeds bonen-emoji, terwijl die van een leeg nest en een nest met twee eieren zijn toegevoegd. Er is ook de hand van Fatima, een glijbaan, een reddingsvest, een autostuur, een lege batterij, een röntgenfoto en zeepbellen. Het consortium voorziet ook in formele ondersteuning voor verschillende huidskleuren, wat zal leiden tot uniformering van het uiterlijk van alle emoji op alle chatplatforms, opnieuw met het oog op meer inclusiviteit.

Emoji en Unicode 14.0: wanneer ze arriveren

Op zijn officiële Twitter-account schrijft The Unicode Consortium dat de nieuwe emoji binnen het komende jaar zullen arriveren. Wat Android- en iOS-apparaten betreft, zouden de 37 smilies in Unicode 14.0 kunnen worden opgenomen in een komende update die in 2022 zou kunnen uitkomen. Het is echter niet uitgesloten dat Google-gebruikers ze nog eerder op hun toestellen zullen zien en gebruiken, misschien in de volgende release van de Gboard- of Google Messages-apps.