Hoe u uw Google-account kunt verwijderen: stappen en tips

In deze eenvoudige en uitgebreide gids leggen we uit hoe u uw Google-account kunt verwijderen. Ontdek alles wat u moet weten over het verwijderen van uw Google-account op Libero Tecnologia.

Er zijn vele redenen waarom u kunt besluiten om uw Google-account te verwijderen. In veel gevallen blijft het ongebruikt tot maanden nadat u hebt besloten over te schakelen naar een ander platform. In veel gevallen is de overstap van Android naar iOS in dit opzicht van cruciaal belang. Mensen gebruiken hun Google-account vaak voor de Gmail-dienst, die bijna volledig nutteloos wordt als ze kiezen voor de e-maildienst op hun iPhone.

Verwijderen Google-account

De procedure voor het verwijderen van uw Google-account is vrij eenvoudig. Je kunt alles doen met je smartphone. Er zijn echter enkele wezenlijke verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem in kwestie. In het geval van een Android mobiele telefoon of tablet, moet u toegang krijgen tot de instellingen door te klikken op het tandwiel, dat gemakkelijk herkenbaar is in het startscherm. Zodra u dit gedaan heeft, moet u naar de “Account” pagina gaan. Nu hoeft u alleen nog maar de optie “Google” te lokaliseren, op de optie “Verwijderen” te tikken en het referentieaccount aan te geven, als er meer dan één is. Als u de verwijdering wilt bevestigen, klikt u op de knop “Account verwijderen”.

Als u dit wilt doen vanaf uw iPhone of iPad met het iOS-besturingssysteem, gaat u naar de instellingen van het apparaat en zoekt u naar het gedeelte dat is gewijd aan gekoppelde accounts. Om toegang te krijgen tot de instellingen, klikt u op het tandwiel dat zichtbaar is op het beginscherm. Nadat u bent ingelogd, zoekt u het onderdeel “Wachtwoorden en accounts”. Een nieuw scherm zal openen waar u kunt klikken op de “Gmail” optie in de “Account” sectie. Nu hoeft u alleen nog maar op “Account verwijderen” te klikken. U zult ook gevraagd worden om de operatie te bevestigen door te klikken op “Delete from iPhone” of “Delete from iPad”. Binnen enkele ogenblikken is dit gebeurd.

U kunt natuurlijk ook uw Google-account uit uw Chrome-browser verwijderen. Het eerste wat je moet doen, is natuurlijk de zoekmachine starten. Klik vervolgens op de foto in de rechterbovenhoek van het scherm en zorg ervoor dat u op uw profiel bent ingelogd. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek om ‘Instellingen’ te selecteren in het menu dat verschijnt. U kunt uitloggen, maar voordat u op “Log uit” klikt, moet u de optie “Bestaande gegevens ook van dit apparaat verwijderen” aanvinken. Op deze manier kunt u er na het uitloggen zeker van zijn dat geen van uw gegevens nog beschikbaar zijn voor andere gebruikers op het betreffende apparaat.

Om uw Google-account definitief te verwijderen, moet u na het inloggen uw browserinstellingen openen. Als u de optie “Verwijder uw account of diensten” selecteert, wordt u opnieuw om uw wachtwoord gevraagd. De pagina ‘Google-account verwijderen’ zal gemakkelijk te herkennen zijn. Het is goed te weten hoe alle inhoud zal worden verwijderd en in de toekomst onbruikbaar zal zijn. U wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen en klikt vervolgens op “Account verwijderen” als laatste en definitieve stap.

Back-up Google-account

Het eerste wat u moet doen, is inloggen op uw Google-account. Zodra u dit hebt gedaan, klikt u op uw profielfoto in de rechterbovenhoek. Als er geen persoonlijke foto is, ziet u de beginletter van uw naam. Zodra u erop hebt geklikt, moet u de knop “Google Account” zoeken. Een nieuwe pagina wordt geopend, waar u de optie “Verwijder uw account of diensten” kunt kiezen. Dit kan worden gevonden in het vak “Accountvoorkeuren”. Vervolgens kunt u klikken op “Google-account en -gegevens verwijderen”.

Voor deze bewerking is een nieuwe verificatie vereist. Voer het wachtwoord van uw account in en klik op “Google account en gegevens verwijderen”. Vervolgens kunt u uw gegevens downloaden door de Google-producten waarin u geïnteresseerd bent te kiezen uit de sectie ‘Select data to include’. Vervolgens kunt u de back-up aanpassen door naast de verschillende elementen aan of uit te zetten.

Het systeem biedt ook de mogelijkheid om twee van de beschikbare formaten te kiezen: Zip of Tgz. U kunt dan de leveringsmethode kiezen, d.w.z. hoe u de bestanden wilt verkrijgen: directe downloadlink, Dropbox, One Drive of Drive. U kunt dan klikken op “Archief maken” en, na het wachten op de voltooiing van de operatie, “Downloaden” selecteren als u onmiddellijk het bestand met uw opgeslagen gegevens wilt verkrijgen.