Ingram Micro maakt softwareproducten beschikbaar via downloadplatform

De broadliner Ingram Micro lanceert een platform voor softwaredownloads. Via IM.order kunnen vakhandelaren 24 uur per dag producten kopen.

Ingram Micro biedt vakhandelaren in de DACH-regio een nieuwe service: Klanten van de broadliner kunnen nu 24 uur per dag softwareproducten downloaden via het IM.order-platform. De zoekfunctie in het elektronische bestelsysteem geeft een duidelijke lijst van de software, zodat deze eenvoudig met een muisklik kan worden verkregen.

In het begin bestaat het aanbod uit geselecteerde Microsoft-producten. Tegen het einde van het jaar wil Ingram Micro geleidelijk alle softwareproducten die door de fabrikant naast de boxversie als download worden aangeboden, via het platform beschikbaar stellen.

Resellers ontvangen de toegangsgegevens voor een beveiligde verbinding met het downloadcentrum en de licentiesleutel voor het softwarepakket onmiddellijk na het plaatsen van de bestelling per e-mail. “Ons nieuwe platform voor elektronische softwaredownloads is een nieuwe belangrijke stap in de uitbreiding van onze diensten”, benadrukt Thorsten Schwecke, Senior Manager Software bij Ingram Micro. Door de download kan de gespecialiseerde handel extra kosten vermijden, aangezien het aanhouden van voorraden en het afschrijven van voorraadgoederen niet langer nodig zijn. □