Quanmax COO Gerald Wirtl verlaat het bedrijf

Op 31 maart verlaat Chiligreen-oprichter en Quanmax COO Gerald Wirtl het bedrijf. Er komt geen directe opvolger voor zijn functie; het vijfkoppige managementteam dat al bij de oprichting van de onderneming aan boord was, zal zijn taken overnemen.

Om gezondheidsredenen heeft COO Gerald Wirtl van Quanmax besloten de onderneming te verlaten. Hij zal de groep echter met raad en daad blijven bijstaan. Wirtl was met name verantwoordelijk voor de Chiligreen-merken binnen Quanmax AG en was al maanden bezig met de organisatie van de overdracht van zijn taken, samen met de vijf andere directieleden die samen met Wirtl in 1998 Chiligreen Computer GmbH hadden opgericht. “Gerald Wirtl vertrekt op eigen verzoek en onder de beste voorwaarden,” verklaarde Valentin Trummer, woordvoerder van de Quanmax-groep, op verzoek van IT-BUSINESS.

De functie van Wirtl zal voorlopig niet opnieuw worden ingevuld, aangezien het kernteam sinds de oprichting van Chiligreen ongewijzigd aan boord is gebleven en de taken van Wirtl nu extra op zich kan nemen. “Daarom zal er niets veranderen voor onze klanten en voor onze partners,” zegt Trummer.

Het merk Chiligreen is sinds mei 2008 eigendom van Quanmax AG, dat ook de merkrechten op Gericom bezit. Na de overname bestond de toen nieuw benoemde raad van bestuur van Quanmax ook uit de vroegere directeur van Chiligreen, Gerald Wirtl, en het vroegere Gericom-bestuurslid Mario Heurix.

Grootste Oostenrijkse IT-fabrikant

In het kader van een asset deal heeft Quanmax AG begin januari 2009 alle werknemers en activa overgenomen. Terzelfder tijd werden de operationele activiteiten van Chiligreen-Computer GmbH samengevoegd met die van Quanmax AG. Beide ondernemingen werkten echter al sinds de herfst van vorig jaar nauw samen. Chiligreen Computer produceert notebooks, desktops en externe harde schijven onder haar eigen merken Chiligreen en Proworx, en levert zowel aan de gespecialiseerde detailhandel als aan talrijke nationale en internationale detailhandelsgroepen zoals Euronics, Electronic Partner, Libro, Metro, Media Markt, Quelle of Saturn.

De meerderheidsaandeelhouder van Quanmax AG is Quanmax Inc. in Taiwan, dat ongeveer 70 procent van de aandelen in handen heeft. Quanmax Inc. is op haar beurt sinds de herfst van 2008 het 100 procent moederbedrijf van de in Marl gevestigde pc-fabrikant Maxdata.

Het doel van Quanmax AG, opgericht in 1990, is om met de merken Chiligreen, Gericom, Proworx en Q onder de paraplu van de Aziatische Quanmax Group – waarin ’s werelds grootste notebookfabrikant Quanta ook een aandeel heeft – weer een van de topspelers op de Europese computermarkt te worden. Terwijl de produkten onder het merk Chiligreen in de eerste plaats zullen worden geleverd aan detailhandelsgroepen en gespecialiseerde handelaren met een breed produktenassortiment, zal Quanmax met het merk Gericom zich in het bijzonder toeleggen op verkoopcampagnes in grote hoeveelheden met mobiele produkten.