Hoe geheime tekens op het toetsenbord van je smartphone te vinden

Er zijn een aantal speciale tekens op het toetsenbord van je smartphone die vaak moeilijk te vinden lijken: hier is hoe je ze kunt zoeken

Een aantal speciale tekens op het toetsenbord van je smartphone zijn vaak erg moeilijk te vinden, maar niet onmogelijk. Als je een ongewone letter of speciaal teken dat je nodig hebt niet kunt vinden tijdens het sms’en of berichten uitwisselen op WhatsApp, hoef je niet te wanhopen: je moet gewoon weten waar je moet zoeken.

In de meeste smartphones, of het nu Android of iOS is, lijkt de indeling van de toetsenborden sterk op elkaar en zijn het vaak Qwerty-toetsenborden. Beide besturingssystemen maximaliseren de ruimte en dus worden speciale tekens en interpunctie vaak verplaatst naar een apart toetsenbord, maar soms kun je ze ook hierop niet vinden. Om voor de hand liggende redenen van ruimte, zijn deze tekens of symbolen niet altijd zichtbaar, maar ze zijn nog steeds beschikbaar voor al uw schrijfbehoeften. Het enige probleem is dat u iets harder zult moeten werken om ze te vinden, maar de oplossing is heel eenvoudig en we zullen het u uitleggen.

Hoe vindt u speciale tekens en symbolen op uw toetsenbord

De gemakkelijkste en meest effectieve manier om toegang te krijgen tot alle beschikbare tekens en symbolen is uw toetsenbord zo goed mogelijk te verkennen, of het nu op een Android-smartphone of een iPhone is. Het eerste scherm van het toetsenbord toont vaak de cijfers 1 tot 0 in de bovenste rij, daarna het klassieke Qwerty-toetsenbord. Gewoonlijk vindt u, naast de spatiebalk onderaan, een toets met het opschrift “?123”. Wanneer u erop drukt, schakelt u over naar een andere lay-out met cijfers en alle belangrijke interpunctiesymbolen die u nodig zou kunnen hebben. Op het scherm ziet u waarschijnlijk ook een “1/2”-symbool, wat aangeeft dat u alleen de eerste pagina van de 2 voor speciale tekens bekijkt. Als u op dat symbool klikt, wordt een nieuw scherm van het toetsenbord geopend met meer tekens.

Op deze manier kunt u de volledige inhoud van het toetsenbord en zijn functionaliteit verkennen. Het kan echter soms gebeuren dat niet alle tekens via dit pad kunnen worden weergegeven. Er is echter een nog eenvoudiger oplossing. Houd gewoon de letter ingedrukt die het meest lijkt op de letter die u in uw tekst wilt invoegen, om een kleine pop-up te openen die u het gezochte teken aanbiedt. Bijvoorbeeld, stel dat u ‘is’ wilt gebruiken, dan houdt u gewoon ‘e’ ingedrukt om alle opties voor letters met accenten weer te geven. Hetzelfde geldt als je een “ç” wilt invoegen, door de “c” ingedrukt te houden kun je hem vinden. En als je de underscore “_” nodig hebt? Houd gewoon het min “-” symbool ingedrukt om het gewenste teken te krijgen. Je hoeft het alleen maar te proberen.