Instagram, hoe stel je commentaren bovenaan in

Tot drie commentaren per post kunnen bovenaan worden ingesteld en de auteur wordt op de hoogte gebracht van de voorkeur. Dit is hoe

Mark Zuckerberg’s bedrijf kondigde de functie enige tijd geleden aan en het is eindelijk hier: we hebben het over de mogelijkheid om reacties bovenaan te pinnen op Instagram. In de afgelopen maanden heeft het platform nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor gebruikers om meer controle te hebben over hun inhoud.

Na het vrijgeven van de mogelijkheid om tags beter te controleren door ongewenste te verwijderen of beledigende opmerkingen te verwijderen, is het nu tijd om de interessant geachte tags aan de post vast te pinnen. Deze functie kan vooral nuttig zijn voor bedrijfspagina’s of die van beïnvloeders die dagelijks duizenden commentaren beheren. Bedrijfspagina’s publiceren vaak productfoto’s die gebruikers aanmoedigen om naar de prijs of kenmerken van het artikel te vragen. De beheerder van de pagina kan deze vragen bovenaan de pagina vastpinnen en beantwoorden, zodat gebruikers de informatie meteen kunnen vinden.

Hoe commentaar bovenaan Instagram vastpinnen

Met deze optie kunt u commentaar dat onder een op Instagram gepubliceerde video of afbeelding is geplaatst, “vastpinnen”. Eenmaal vastgepind, zal de bijdrage onmiddellijk zichtbaar zijn voor het publiek dat blijft hangen op de post en zal dus verschijnen vóór de andere opmerkingen, ongeacht de chronologische volgorde waarin ze zijn geplaatst. Vooral makers en bedrijven die het kanaal gebruiken om producten of diensten te promoten of aan personal branding doen, zaten op deze mogelijkheid te wachten.

Maar hoe werkt het? Natuurlijk, net als veel andere functies van het platform, is het pinnen van een reactie heel eenvoudig. Eerst moet u de app op uw iOS- of Android-apparaat bijwerken en starten. De functie is beschikbaar voor alle soorten rekeningen, zowel particuliere als zakelijke. Als u een opmerking wilt vastmaken, gaat u naar uw profiel en tikt u op de inhoud om deze in een nieuw tabblad te openen. Dit zal ook alle beschikbare commentaren openen. Om de gewenste opmerking vast te zetten, selecteert u deze door uw vinger ingedrukt te houden.

Er verschijnt een blauw koord boven in het scherm met drie pictogrammen: een prullenbak (om de opmerking te verwijderen), een wolk (om de opmerking te melden, de schrijver te rapporteren of te blokkeren) en een punaise, waarmee u de opmerking vastzet. Als u de speld aanraakt, wordt een pop-upvenster geopend waarin de mogelijkheid wordt aangekondigd om de opmerking bovenaan vast te pinnen, zodat deze vóór alle andere opmerkingen wordt weergegeven.

Als u dit pictogram selecteert, wordt de opmerking in kwestie vastgepind en verschijnt het pictogram van de punaise ernaast, waarmee het publiek wordt geïnformeerd dat de opmerking door de profielbeheerder is gemarkeerd. Om de pin te verwijderen, selecteert u de opmerking opnieuw en tikt u op de pin, waarna een stem zal bevestigen dat deze is verwijderd van degenen die bovenaan zijn vastgepind.

Aanpassen van Instagram-commentaren: de regels

Het platform heeft een paar regels opgesteld met betrekking tot de functie, ten eerste kun je maximaal drie opmerkingen per post vastpinnen. Bovendien wordt de auteur van het commentaar op de hoogte gebracht van de voorkeur.

Volgens Adam Mosseri, CEO van Instagram, zal de functie ook nuttig zijn om het aantal beledigende of nepnieuwscommentaren onder posts van veel bedrijven en influencers te verminderen. Vaak geven mensen commentaar op iets onaangenaams en hoewel de auteur van het bericht reageert en opheldering geeft, raakt zijn antwoord verloren in de draad en is het moeilijk het terug te vinden en te lezen. Tegelijkertijd kan een positief commentaar bovenaan helpen om een ontspannen en aangename sfeer binnen het platform te creëren.