Hoe een schijf formatteren met macOS

Een schijf formatteren met macOS is niet zo moeilijk. Wees geduldig en volg een paar snelle stappen. Dit is hoe

Net als in Windows kunt u uw harde schijf in macOS formatteren. Een keuze die onvermijdelijk wordt wanneer de harde schijf niet meer zo goed werkt als voorheen. Het is een zeer eenvoudige procedure om in de praktijk te brengen en neemt niet veel tijd in beslag.

Het is de moeite waard een kleine opmerking te maken, voordat we beginnen met het uitleggen van de stappen om een schijf te formatteren met een computer van Apple. Aangezien het proces de gegevens op de opslagschijf onherroepelijk zal wissen, is het zeer belangrijk om, uiteraard voordat u alle bestanden wist, een back-up te maken, d.w.z. om alles op een ander apparaat op te slaan (een USB-stick, een externe schijf of een andere harde schijf van de Mac). Formatteren is in feite het opschonen van de harde schijf, alsof het apparaat wordt teruggebracht naar de fabrieksinstellingen. Laten we nu verdergaan met wat u moet doen om uw Mac te formatteren.

Harde schijf formatteren met macOS

Zoals eerder gezegd, is het formatteren van een schijf met macOS niet zo moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een beetje geduld en een paar snelle stappen. Als de procedure moet worden uitgevoerd op een externe schijf, zorg er dan voor dat deze goed is aangesloten op de computer. Nu kunnen we verdergaan.

Eerst moet u het programma “Utility” openen. U kunt dit op verschillende manieren doen: vanuit Launchpad of vanuit “Spotlight” door de naam van het gereedschap rechtstreeks in het programma te typen. Er verschijnt een nieuw venster. Hier moet je de schijf die geformatteerd moet worden zoeken en selecteren. Zorg ervoor dat u niet de verkeerde harde schijf selecteert.

Klik vervolgens op “Initialiseren” in de verticale balk bovenaan. Op dezelfde manier als bij het formatteren in Windows, moet u ook in macOS het bestandssysteem kiezen: u vindt de verschillende formatteringsopties onder “Formatteren”. Nu hoeft u alleen nog maar op Initialiseren te klikken.

Als u op “Beveiligingsopties” klikt, kunt u kiezen of u een snelle formattering wilt uitvoeren of een langzamere, maar veel veiliger formattering, die het terughalen van verwijderde bestanden erg moeilijk maakt.