Fotoprinters voor professionals en ambitieuze amateurs

De SureColor SC-P700 A3+ printer van Epson en zijn grotere A2+ broer SC-P900 zijn ontworpen om aan bijzonder hoge eisen op het gebied van fotoafdrukken te voldoen. In de “Carbon Black”-modus drukken ze een bijzonder intens zwart af.

De SureColor SC-P700 en SC-P900 fotoprinters vervangen de SC-P600 en SC-P800 modellen in het Epson-assortiment als high-end apparaten voor fotografen, kunstenaars, fotostudio’s en ambitieuze amateurfotografen. De twee nieuwe toestellen zijn compacter en sneller dan hun voorgangers. Volgens Epson hebben ze elk de kleinste voetafdruk in hun klasse. Ze hebben ook een nieuw bodydesign met een groter 4,3-inch kleurenscherm dat zelfs met katoenen handschoenen kan worden bediend.

Printer voor A3+ en A2+

De SureColor SC-P700 is ontworpen voor een maximale afdrukbreedte van 329 mm en behoort daarmee tot het A3+ printergenre. De SureColor SC-P900 print zelfs papier met een maximale breedte van 432 mm als A2+-apparaat. Beide toestellen bieden drie verschillende papierbanen voor de verwerking van media tot een dikte van 1,5 mm, alsmede panoramaformaten. Het minimumformaat van de afdruk is 10 x 15 cm. De SC-P700 biedt ook een uittrekbare en spindelloze roleenheid. Bij de grotere SC-P900 is de rolpapierhouder een optioneel accessoire. Met de Epson Media Installer-software kunt u eenvoudig mediaprofielen installeren. Een uitbreiding van de kleurruimte in het blauwe bereik maakt naar verluidt een nog realistischer weergave van beelden mogelijk. Een nieuwe versie van de Epson Print Layout-software biedt een verbeterd kleurbeheer.

Extreem diep zwart

In de “Carbon Black”-modus maken de nieuwe UltraChrome Pro10-inkten met “Black Enhanced Overcoat Technology” een bijzonder hoge zwartdensiteit mogelijk van maximaal 2,95, aldus de fabrikant. De SC-800 haalt hier een maximum van 2,86. De twee printers werken met negen kleuren en twee verschillende zwartinkten, een voor fotoafdrukken en een voor matzwart. Omschakelen tussen de twee zwarte inkten is mogelijk zonder het inktsysteem te spoelen. Verbeterde inkapseling van de print engine tegen stof en vuil moet ervoor zorgen dat de hoge printkwaliteit gedurende een lange periode behouden blijft.

De SureColor SC-P700 is vanaf april verkrijgbaar, de grotere SureColor SC-P900 volgt een maand later. Epson heeft geen prijzen meegedeeld voor de twee professionele fotoprinters.