Waarom WhatsApp je geen berichten laat versturen

Als je geen berichten kunt versturen op WhatsApp, kan je dataverbinding of de servers van de app de schuldige zijn. Zo los je het op

OCTOBER 4, 2021: WHATSAPP, MESSENGER, FACEBOOK, EN INSTAGRAM ZIJN DOWN: ALLE INFO HIER

Het gebeurt soms dat je een bericht verstuurt op WhatsApp en dat het niet wordt ontvangen door de ontvanger. Dit is geen klein probleem, aangezien de instant messaging-applicatie nu wordt gebruikt voor alle soorten communicatie, zowel persoonlijk als zakelijk.

Het mislukken van messaging kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, die u misschien niet altijd kunt opvangen. Meestal wordt het probleem veroorzaakt doordat WhatsApp down is (zoals bijvoorbeeld gebeurde op 22 januari 2019), d.w.z. het uitvallen van de servers – of computersystemen – die verbonden zijn met het berichtenplatform. Om te begrijpen waar het probleem aan te wijten is, moet je echter leren begrijpen wat het verschil is tussen de verschillende WhatsApp-pictogrammen: grijze tik, dubbele grijze tik, dubbele blauwe tik en de wijzerplaat met twee wijzers. Elk icoon geeft een andere actie aan: terwijl de betekenis van het blauwe vinkje bij iedereen bekend is, kan dat niet gezegd worden van de andere. En het zijn de andere drie pictogrammen die je helpen te begrijpen waarom WhatsApp geen berichten verstuurt of waarom berichten niet worden ontvangen door de ontvanger.

Hoe te zien of je bericht op WhatsApp is verzonden

Laten we beginnen met het enkele grijze vinkje. Als dit pictogram naast de tijd staat, betekent dit dat het bericht met succes is verzonden, maar dat de ontvanger het nog niet heeft ontvangen. Waar kan dit aan liggen? Voornamelijk omdat onze vriend geen actieve dataverbinding heeft of niet verbonden is met het wifi-netwerk thuis. In sommige gevallen kan het ook zijn dat zij zich in een gebied bevinden waar geen verbinding is of dat hun smartphone is uitgeschakeld. Het grijze vinkje wordt ook weergegeven als de ontvanger ons heeft geblokkeerd.

Het dubbele grijze vinkje betekent dat het bericht is verzonden en met succes door onze vriend is ontvangen. Maar het is nog niet gelezen. De eerste keer dat hij/zij inlogt op WhatsApp, zal hij/zij het lezen en antwoorden. In groepen geeft het dubbele grijze vinkje aan dat alle gebruikers het bericht hebben ontvangen.

Het dubbele blauwe vinkje behoeft niet veel uitleg. Sinds WhatsApp het introduceerde, zijn vriendschappen en liefdes beëindigd. Voor de niet-ingewijden: het dubbele blauwe vinkje geeft aan wanneer het bericht is verzonden, ontvangen en gelezen door de gebruiker.

De wijzerplaat met de twee wijzers is daarentegen het pictogram waar we ons het meest zorgen over moeten maken. Het geeft aan dat het bericht dat we hebben geschreven niet is verzonden. En het probleem ligt niet bij de ontvanger, maar bij ons.

De redenen waarom WhatsApp-berichten niet worden verzonden

Als WhatsApp onze berichten niet verzendt, is het onmogelijk om met onze vrienden te communiceren. Het eerste wat we moeten controleren is of uw dataverbinding actief is. Heel vaak geven we de smartphone de schuld, maar in werkelijkheid is het onze eigen schuld omdat we vergeten zijn de dataverbinding aan te zetten. Als we daarentegen thuis zijn, controleren we of we de Wi-Fi-verbinding hebben geactiveerd en of de router is uitgeschakeld. Dit zijn de twee belangrijkste redenen waarom we geen berichten kunnen versturen op WhatsApp. Als u alles hebt gecontroleerd en zowel uw data- als Wi-Fi-verbindingen werken, ligt het probleem mogelijk niet bij uw smartphone, maar bij de applicatie. Zoals hierboven vermeld, kan het gebeuren dat de servers van WhatsApp een paar uur plat liggen en de dienst over de hele wereld vastloopt. Het is meer dan eens voorgekomen dat WhatsApp uitviel, maar binnen een paar uur was alles weer normaal.