Samsung reorganiseert Duits managementniveau

De jaarwisseling gaat gepaard met personele veranderingen bij Samsung. Senior Vice President Sangho Jo staat nu aan het hoofd van Samsung Electronics GmbH. Hij staat aan het hoofd van de grootste Europese dochteronderneming van Samsung in Schwalbach. Vice-president Willem Kim wordt gepromoveerd tot hoofd van de divisie Consumer Electronics.

De Duitse Samsung-vestiging in Schwalbach krijgt een nieuw managementteam. Sangho Jo staat nu aan het hoofd van Samsung Electronics. Hij volgt Simon Sung op, die nu aan het hoofd staat van de activiteiten in de CIS-regio. Jo, nu een topmanager, werkt sinds 1989 bij de elektronicafabrikant en kan dus terugkijken op een carrière van 30 jaar bij het bedrijf. Meest recentelijk leidde Jo het bedrijf in Groot-Brittannië en Ierland als President en CEO, daarna in Oostenrijk en in de Scandinavische en Baltische landen. In zijn nieuwe functie ligt de focus vooral op het “pionieren en vormgeven van de markt met innovatieve technologieën zoals opvouwbare displays en 5G”, legt Jo uit. Hij zegt ook dat lokale consistentie en langdurige relaties essentieel zijn voor het succes van het bedrijf.

De divisie Consumentenelektronica krijgt met Willem Wookhan Kim ook een nieuwe leider. Hij is nu verantwoordelijk voor de business units CTV, DAV, IT Display en Health and Medical Equipment. Kim staat sinds mei 2017 aan het hoofd van de activiteiten in Zwitserland, waar hij de leiding had over de divisies Consumer Electronics en IT & Mobile Communication. Kim heeft meer dan 25 jaar ervaring in financieel management, marketing en internationale productverkoop.

Martin Börner, vice-voorzitter, neemt twee jaar sabbatical van zijn functie. Hij zal zijn verantwoordelijkheden overdragen aan het nieuwe managementteam.

In hun respectieve nieuwe functies zullen beide executives worden bijgestaan door een ervaren Duits managementteam. De verantwoordelijkheid voor de productgebieden AV (CTV, DAV), Home Appliances, Display Solutions en Health and Medical Equipment blijft ongewijzigd bij Leif-Erik Lindner, Business Director CE AV, Alexander Zeeh, Director Home Appliances, Markus Korn, Director CE Display en Oliver Schüßler, Head of Health Medical Equipment. Olaf May, Vice President IT & Mobile Communication, is verantwoordelijk voor de operationele activiteiten op het gebied van IT & Mobile Communication. Frank Kalisch is verantwoordelijk voor de opslagactiviteiten.

>