LG: nieuwe budget OLED Smart TV op komst

Korea meldt dat LG op het punt staat een nieuw, nog niet uitgebracht 42-inch OLED Smart TV-model op de markt te brengen: het zal klein zijn, maar high-end en met een prijs die velen zou kunnen behagen

De Koreaanse consumentenelektronicagigant LG bereidt zich voor op de lancering van zijn nieuwe 2022 Smart TV-reeks, waaronder we zowel nieuwe LED- als OLED-tv’s zullen zien. De tweede technologie is er een waar LG een grote naam aan te spenderen heeft: LG OLED TV’s zijn voor velen een object van verlangen, en het ziet ernaar uit dat meer mensen zich er volgend jaar een zullen kunnen veroorloven. Er is zelfs een nieuw model budget LG OLED TV op komst.

Het nieuws hierover komt vooral van de Koreaanse certificeringsinstantie National Radio Research Agency, waar alle elektronische apparaten met een radioverbinding (zoals WiFi op Smart TV’s) doorheen moeten. Op de website van het agentschap, in feite, sinds een paar dagen zijn er de nieuwe LG modellen die volgend jaar op de markt zullen komen: het is een update van alle vier de huidige reeksen van de fabrikant (dat wil zeggen de reeksen A1, B1, C1 en G1). Volgend jaar zien we dus LG’s nieuwe A2, B2, C2 en G2 Smart TV’s, inclusief een C2 model met een gloednieuwe diagonaalgrootte van 42 inch. Het wordt LG’s nieuwe budget OLED TV.

LG’s 42-inch OLED TV: Hoe hij eruit komt te zien

De productnaam waaronder LG’s nieuwe budget OLED Smart TV is geregistreerd is OLED42C2KNA en helaas is er geen andere informatie beschikbaar op de website van het National Radio Research Agency dan dat het product bestaat en wordt gecertificeerd.

Er zijn wel links naar de LG Korea website pagina’s voor het 42-inch model, maar die pagina’s zijn niet meer beschikbaar. LG bereidt daarom de release van het product voor, maar heeft nog niet besloten details bekend te maken. Wel weten we dat de LG OLED42C2KNA een 4K-resolutie zal hebben en een diagonaal van 42 inch, een volle zes inch korter dan de vorige minimummaat van 48 inch, die ook na de komst van het kleine broertje in het assortiment zal blijven.

Het is echter logisch om te verwachten dat de C2-reeks een verbetering zal zijn ten opzichte van de toch al uitstekende C1 en dat het dus een juweeltje zal zijn voor de liefhebbers van OLED Smart TV’s. In feite zit de C1-reeks nu net een haartje onder de G1 (de duurste) en verschilt deze bijna alleen in de afwezigheid van EVO-technologie en in design.

De LG C1-reeks (en dus ook de aankomende C2) biedt echter een 4K-paneel met een verversingssnelheid tot 120 Hz, een goede helderheid (zo helder als een OLED-tv maar kan zijn) en geweldige kleuren.

LG OLED 42-inch: hoeveel gaat die kosten

Ook over de prijs van de toekomstige LG OLED 42-inch kan op dit moment alleen gespeculeerd worden op basis van het huidige assortiment. Met name het huidige 48-inch C1-model, dat werd gelanceerd met een catalogusprijs van 1.799 euro, maar dat al snel drastisch daalde en nu een straatprijs van 1.199 euro heeft.

Het is dus niet vergezocht om te speculeren dat het OLED42C2KNA-model zou kunnen worden gelanceerd voor een prijs van rond de 1.499 euro, om vervolgens te dalen naar een straatprijs van minder dan duizend euro in 2022.