Beste voice chat apps

2021 is het jaar van voice chat en voice-based social: hier zijn de beste apps om jezelf uit te drukken en te communiceren zonder foto’s of video.

Net als alle nieuwe dingen heeft Clubhouse de sociale markt opgeschud en een nieuwe behoefte gecreëerd bij het digitale publiek. De applicatie die begin 2021 in Italië een hit werd, is een spraakgestuurd sociaal netwerk, en veel van de belangstelling ervoor is waarschijnlijk te wijten aan de exclusiviteit ervan.

Android smartphonebezitters kunnen zich begin dit jaar nog niet aanmelden bij het populairste sociale netwerk. Dat zal in de nabije toekomst mogelijk zijn, want Clubhouse voor Android is onderweg, maar het feit dat het lange tijd alleen beschikbaar was voor iPhone-bezitters heeft het tot een “mythe” gemaakt. Zo hebben reeds bestaande voice socials, zoals Spoon of Discord, een ongekende populariteit gekend, terwijl webgiganten als Twitter en Facebook zich in de richting van de nieuwigheid van het moment hebben begeven. Dit roept de vraag op wat de beste voicechat-apps van dit moment zijn of, zo u wilt, wat de beste alternatieven voor Clubhouse zijn.

Clubhouse

Laten we beginnen met de populairste voicechat-app. Clubhouse is een sociaal netwerk waar je interactie hebt met je stem. Het is onderverdeeld in themakamers waarin je ideeën en content kunt uitwisselen, en is een platform dat alleen via de app kan worden gebruikt, een beetje zoals TikTok.

Het lidmaatschap van Clubhouse heeft enkele beperkingen: de Android-app is nog in ontwikkeling, dus je kunt er alleen via Apple-apparaten bij, en je kunt je alleen aanmelden op uitnodiging van een gebruiker die al bij Clubhouse is geregistreerd. Een van de aspecten die het platform tot een van de interessantste hebben gemaakt en nog steeds maken, is de aandacht voor privacy: het bedrijf zorgt ervoor dat alle berichten worden versleuteld, dat ze worden verwijderd op het moment dat een kamer wordt gesloten, en dat inhoud die gewelddadig is, misbruik, pesterijen of intimidatie bevat, niet alleen niet is toegestaan, maar ook wordt verwijderd en bestraft.

Twitter Spaces

Twitter Spaces is zonder twijfel de meest recente innovatie. Het is het antwoord van Twitter op Clubhouse, dus een dienst die zijn dimensie vindt in live chats. Geen tekst, het basiselement van het succes van Twitter door de jaren heen, maar gewoon audio en spraak in de “kamers”, de hoekstenen van Clubhouse. Het staat iedereen vrij om Twitter Spaces naar eigen inzicht te gebruiken: je kunt een ruimte binnengaan en alleen maar luisteren, maar je kunt ook de gastheer vragen om actief aan de discussie deel te nemen.

Twitter Spaces en Clubhouse lijken erg op elkaar, maar er zijn enkele verschillen, waaronder het feit dat de eerste geen limiet stelt aan het aantal luisteraars, maar alleen aan het aantal sprekers, dat, inclusief de gastheer, niet meer dan 11 mag zijn. De dienst is al opgenomen in de gratis Twitter-app voor iPhone, iPad, Android en Twitter mobile.

Spoon

Spoon is een sociaal netwerk voor voicechat uit Korea dat je zou kunnen beschouwen als Twitch met spraak in plaats van video. Er is één verschil tussen Spoon en eerdere voorstellen: er is geen directe interactie. De host of streamer, al naar gelang het geval, stelt een titel in voor zijn uitzending en wordt de enige beheerder.

Directe interactie is mogelijk via ‘live-oproepen’, d.w.z. gesprekken waarbij de eigenaar van de uitzending een andere host of een van de kijkers kan uitnodigen om deel te nemen. Het beloningssysteem is ook ontleend aan Twitch, waarbij het publiek een of meer hosts kan steunen door middel van donaties. De Spoon-app kan gratis worden gedownload op zowel Android als iOS.

Discord

Discord is een indirecte concurrent van Clubhouse en Twitter Spaces.

Discord is een indirecte concurrent van Clubhouse en Twitter Spaces. Het werd enkele jaren geleden opgericht als platform voor gamers dat dankzij zijn extreme flexibiliteit op een vergelijkbare manier kan worden gebruikt als de voicechat-apps die de afgelopen maanden zo populair zijn geworden.

Discord stelt je in staat om tekstberichten, multimediaberichten zoals afbeeldingen of GIF’s, en spraak- of videogesprekken te sturen naar elk lid waarvan je de gebruikersnaam kent. Clubhuis “kamers” en dergelijke bestaan ook op Discord, alleen worden ze “servers” genoemd, en groeperen verschillende gebruikers op basis van gemeenschappelijke interesses, van podcasts van verschillende soorten tot jagen en vissen. Elke activiteit, inhoud of passie kan het onderwerp worden van een server.

Het is een cross-platform dienst: apps zijn gratis en beschikbaar voor Android en iOS, maar ook voor Windows- en Mac-computers. Als u wilt, kunt u de webapp ook gewoon via een browser zoals Google Chrome gebruiken.