Ratched: wat is een van Netflix’s meest bekeken series over

De legendarische verpleegster uit Cuckoo’s Nest is de ster van de nieuwe psychologische thriller die nu al record kijkcijfers heeft

Ratched was de meest bekeken streamingserie in de middelste week van september 2020, en kaapte de eerste plaats weg van Cobra Kai, Netflix’s Karate Kid-vervolg, dat sinds de release recordcijfers heeft gehad. Het heeft ook hitshows als Lucifer en The Boys in ernstige problemen gebracht.

In de tv-serie speelt actrice Sarah Paulson de hoofdrol als de jonge verpleegster Mildred Ratched, een personage dat velen zich nog zullen herinneren uit One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Deze meedogenloze vrouw kwam eerst tot de verbeelding met de roman die in 1962 verscheen, daarna met de gelijknamige film uit 1975, geïnspireerd op het boek, waarin zij werd gespeeld door Louis Fletcher en waarin we ook Jack Nicholson aantreffen. Ratched is dus een mix van spin-off en prequel op de beroemde film. Het is een psychologische thriller die de kijker urenlang in spanning zal houden, dankzij het uitstekende schrijfwerk van Ryan Murphy, een van de makers van The American Horror Story. Het eerste seizoen ging in september in première en heeft sindsdien een grote aanhang verworven.

Het plot van Ratched: waar gaat het over?

Zoals gezegd vertelt de tv-serie het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de gewetenloze verpleegster Mildred Ratched. Het verhaal begint in 1947, wanneer ze wordt ingehuurd door een psychiatrische kliniek waar vreemde en destructieve experimenten worden uitgevoerd op patiënten. Hier ontwikkelt ze een moordzuchtige en wraakzuchtige neiging die op de een of andere manier wordt aangewakkerd door haar samenspanning met de gezondheidsautoriteiten en haar eigen dorst naar macht.

Het Amerikaanse gezondheidssysteem, en in het bijzonder het systeem dat verband houdt met de wereld van geestesziekten, wordt op een meedogenloze manier verteld. Tegelijkertijd worden de onrechtvaardigheden en tegenstrijdigheden belicht, in een sfeer van schijnbare elegantie en lichtheid.

Elk detail van de tv-serie schept onbehagen, te beginnen met de donkere kleuren van de kliniek, die worden afgewisseld met de felle kleuren van het leven buiten die groteske omgeving, tussen luxe hotels en ontmoetingen met belangrijke zakenlieden.

Cast van Ratched

De hoofdrolspeelster van de tv-serie is Mildred, een rol gespeeld door actrice Sara Paulson, die perfect gecast is in de rol. Naast haar zijn er Charlie Carver als Huck, Judy Davis als Betsy Bucket, Cynthia Nixon als Gwendolyn Briggs, Amanda Plummer als Louise en vele anderen. De cast is koraal en ieder heeft een goed gekarakteriseerde rol, die in staat is het verschil te maken in het verhaal.

Waar te bekijken Ratched in streaming

Het eerste seizoen van Ratched is op 18 september uitgekomen op Netflix en bestaat uit acht afleveringen. We weten al dat er een tweede hoofdstuk zal worden uitgebracht, voor een totaal van 18 afleveringen.

De inhoud is dus beschikbaar voor alle abonnees van het kanaal, je kunt het bekijken dankzij de app die beschikbaar is voor alle mobiele apparaten die het platform ondersteunen, maar je kunt er ook van genieten op je tv en smart-tv

.