Hoe verwijder je een WhatsApp-contact

Een WhatsApp-contact verwijderen van je Android- of iOS-smartphone duurt slechts vijf minuten, dus hier is hoe je het doet

Zoals je misschien weet, zijn de telefoonnummers op WhatsApp hetzelfde als het telefoonboek op je smartphone. In feite “leent” de messaging applicatie de nummers die u op uw toestel opslaat. Als we een nummer uit WhatsApp willen verwijderen, wat is dan de procedure? Voor we bekijken hoe je een WhatsApp-contact verwijdert, is het belangrijk op te merken dat je dit niet rechtstreeks vanuit de applicatie kunt doen. WhatsApp gebruikt de contactenlijst van je smartphone, dus je moet deze applicatie op je toestel gebruiken om een ongewenst nummer te verwijderen. Een ander zeer belangrijk ding om te weten zijn de repercussies. Als we beslissen een WhatsApp-contact te verwijderen, zullen we het niet langer terugvinden in het adresboek van onze smartphone en zullen we het niet gemakkelijk kunnen bellen of een bericht sturen. Als je na deze waarschuwingen nog steeds overtuigd bent om een nummer uit WhatsApp te verwijderen, lees je hier hoe je dat doet.

Hoe verwijder je een WhatsApp-contact op Android

Als je een WhatsApp-contact op Android wilt verwijderen dat je hebt geblokkeerd of waarmee je ruzie hebt gehad, is het eerste wat je moet doen in de app gaan en het gesprek over die persoon openen. Druk dan op zijn naam en zijn persoonlijk dossier wordt geopend. Klik op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en klik op “Weergeven in adresboek”.

Het bestand van de contactpersoon in het adresboek wordt nu geopend en als u nogmaals op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek klikt, verschijnt er een menu waaruit u “Contactpersoon verwijderen” kunt selecteren.

Als alle stappen perfect zijn uitgevoerd, zal het contact niet langer zichtbaar zijn op WhatsApp.

Hoe verwijder je een WhatsApp-nummer op iOS

Je kunt ook een contact verwijderen uit WhatsApp op iOS. Om dit te doen, start u de toepassing, opent u de chat en drukt u op de naam van de contactpersoon. Hun persoonlijke tabblad wordt geopend en u moet klikken op Bewerken. Klik op dit punt op “Contact verwijderen” onderaan de pagina om het WhatsApp-contact te verwijderen.

Hoe update je de lijst met WhatsApp-contacten op Android

Als het contact na het verwijderen van het nummer van je vriend nog steeds aanwezig is op WhatsApp, moet je het telefoonboek in de applicatie updaten. Dit gebeurt meestal automatisch, maar het kan zijn dat WhatsApp dit niet voor je doet.

De lijst met contactpersonen van WhatsApp bijwerken op Android is heel eenvoudig: open de applicatie, klik op het groene pictogram in de rechterbenedenhoek en vervolgens op het pictogram met drie verticale stippen. Klik in het menu dat wordt geopend op Bijwerken en het nummer dat je eerder hebt verwijderd, verdwijnt uit je lijst met WhatsApp-contacten.

Hoe update je je WhatsApp-contactenlijst op iOS

Op iOS kun je je WhatsApp-contactenlijst niet bijwerken, maar je kunt in de instellingen van je smartphone controleren of je de messaging-app toestemming hebt gegeven voor toegang tot je iPhone-adresboek.

Om dit te doen, ga je naar Instellingen en klik je op het WhatsApp-pictogram. Controleer op de pagina die wordt geopend of het vinkje naast “Contactpersonen” is ingeschakeld. Het is nog niet voorbij. Ga terug naar Instellingen, klik op Privacy, en dan op Contacten. Er wordt een nieuwe pagina geopend en u moet controleren of het vinkje naast “WhatsApp” is ingeschakeld. Ten slotte moet je controleren of er geen beperkingen zijn op WhatsApp.

Als na al deze controles je lijst met WhatsApp-contacten op iOS niet is bijgewerkt, moet je de applicatie verwijderen en opnieuw installeren.