6 apps voor thuiswerken

Nu steeds meer mensen thuiswerken of in co-working spaces, hier zijn de beste apps voor wie niet naar kantoor gaat

Meer en meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Maar dat is nog niet alles, met nieuwe technologieën kunnen we doorwerken terwijl we reizen of uitgaan, zolang we maar een stabiele Wi-Fi-verbinding hebben.

Het concept van het kantoor is heel anders dan een paar jaar geleden. Tussen co-working en externe medewerkers is de aanwezigheid in “klassieke” werkruimten in veel beroepen niet langer essentieel. Het is geen toeval dat in Italië een wet is aangenomen om slim werken te beschermen. Er zijn een hele reeks ongemakken te verwachten. Bijvoorbeeld verbindings- of compatibiliteitsproblemen als u een andere computer dan de uwe moet gebruiken.

WorkFrom

Werken vanuit huis is zeker handig, maar het valt niet te ontkennen dat het leven op kantoor leuker is, ondanks sommige onuitstaanbare collega’s. Voor wie niet te veel tijd binnen de eigen muren wil doorbrengen, is er een interessante app: WorkFrom die een hele reeks plaatsen en co-working spaces aangeeft waar je terecht kunt om je werk voort te zetten. Het geeft ook de kwaliteit van de verbinding aan die op de verschillende plaatsen aanwezig is. De lijst van de app bevat meer dan duizend steden over de hele wereld.

Wi-Fi Map

Dit is niet alleen een handige app voor mensen die internet nodig hebben voor hun werk, maar ook voor mensen die geen dataverbinding hebben of geen dataverkeer meer hebben op hun smartphone. Wi-Fi Map biedt een echte kaart van de verbindingen om ons heen. In sommige gevallen geeft het zelfs wachtwoorden voor privé-netwerken. Uiteraard alleen als de gebruiker en eigenaar van het netwerk het wachtwoord heeft achtergelaten en heeft ingestemd met het gebruik ervan. Het is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Dropbox

We gebruiken meerdere computers of communiceren veel met collega’s die zich ver van ons vandaan bevinden. Perfect, dan is de te installeren applicatie DropBox. Met deze dienst, die nuttig is voor het maken van back-ups die in de cloud moeten worden opgeslagen, kunnen we onze documenten op het netwerk op elk moment en vanaf elk apparaat terugvinden. Het is alsof je een archief hebt met al je belangrijkste gegevens binnen handbereik.

Asana

Hoe maken we een plan om al onze verschillende werkprojecten te beheren? Simpel, installeer gewoon applicaties zoals Asana. De app herinnert ons aan belangrijke deadlines en afspraken in verband met onze werkverplichtingen, maakt grafieken om te zien hoeveel tijd we aan de verschillende projecten hebben besteed en het is ook mogelijk om collega’s of werknemers toe te voegen om grafieken en rapporten over het werk van het team te maken. Asana werkt op iOS- en Android-besturingssystemen, maar heeft ook een eigen gratis versie op het web.

TeamViewer

TeamViewer is de ideale toepassing voor wie zowel thuis als op kantoor werkt en ook voor wie met zijn collega’s samenwerkt aan belangrijke projecten. Om problemen met bestandscompatibiliteit te voorkomen, is TeamViewer de ideale oplossing. Op die manier kunnen we onze werkbestanden zowel vanaf onze thuis-pc als vanaf een andere machine beheren en onnodige verwarring vermijden. De app is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen, van mobiel Android en iOS tot MacOS en Windows.

Calmly Writer

Een van de grootste uitdagingen bij thuiswerken is gefocust blijven en geen tijd verspillen. Zonder het waakzame oog van onze baas, is het gemakkelijker om toe te geven aan afleidingen. Om te voorkomen dat we meer tijd dan nodig aan onze projecten besteden, kunnen we apps gebruiken zoals Calmly Writer. Dit is een teksteditor, direct beschikbaar in de browser. Deze toepassing sluit alle andere webpagina’s, behalve die welke nuttig zijn voor ons werk, en voorkomt dat we onze tijd verspillen op sociale netwerken of nieuwspagina’s.

Focus Booster

Als tijd onze obsessie is, hoeven we niet met stress te werken, maar gebruiken we gewoon een app als Focus Booster. Met deze oplossing houden wij voortdurend de minuten en uren bij die nodig zijn om een taak te beginnen en te voltooien. We zullen het verslag van onze dag kunnen zien en zelfs begrijpen of we achter of voor op schema liggen. Dit is een programma dat online kan worden gevonden voor MacOS en Windows computers.