Max Kammerloher leidt het Telco Channel bij QSC

In de telecommunicatiedivisie van QSC neemt Max Kammerloher de leiding over als hoofd Indirect Sales. Hij volgt daarmee de langjarige QSC-manager Arnold Stender op, die het bedrijf aan het eind van de maand verlaat.

Na zo’n zes maanden keert Max Kammerloher terug bij QSC. Met onmiddellijke ingang zal de manager verantwoordelijk zijn voor de Indirecte Verkoop in de Business Unit Telecommunicatie van het in Keulen gevestigde bedrijf. Hij volgt daarmee Arnold Stender op, die de ICT-specialist per 31 januari verlaat. Kammerloher werkt intussen voor 1&1 Versatel. Voorafgaand aan dit intermezzo was hij bij QSC verantwoordelijk voor gespecialiseerde wederverkooppartners.

De 54-jarige is nu onder meer verantwoordelijk voor het aanspreken en ondersteunen van 350 gespecialiseerde wederverkopers, 150 Internet Service Providers (ISP’s) en een aantal nationale en internationale carriers. De divisie Telecommunicatie is een van de vijf business units van het bedrijf, naast Cloud / IT Outsourcing, Internet of Things (IoT), Consulting en Colocation.

Tien jaar bij QSC

Kammerloher was sinds 1991 werkzaam in de Indirect Sales bij verschillende bedrijven. Voordat hij bij QSC in dienst trad, was hij werkzaam bij Talkline, Esprit Telecom, GTS en Ventelo. Zijn voorganger Stender was sinds eind 2007 in dienst bij QSC en nam in oktober 2015 de leiding over als Hoofd Indirecte Verkoop. In de tussentijd was de manager twee jaar lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf, voordat hij zich vanaf 2013 wijdde aan de opbouw van QSC-dochter Tengo, dat werkplekken vanuit de Cloud op de markt bracht.