Expertkennis als dienst van Kaspersky

De beveiligingsfabrikant Kaspersky wil bedrijven in de toekomst voorzien van expertkennis. Daartoe lanceert het de nieuwe “Ask the Analyst”-dienst, die is gericht op managed security service providers en eindklanten.

Met Kaspersky’s nieuwe “Ask the Analyst”-dienst ontvangen bedrijven meningen en aanbevelingen over cyberdreigingen en allerlei beveiligingskwesties rechtstreeks van de beveiligingsexperts van de fabrikant. De reikwijdte van de diensten omvat analyses van malwarevoorbeelden, informatie over malwarefamilies en speciale dreigingsbeschrijvingen, verzoeken om Dark Web Intelligence of gepubliceerde Kaspersky APT Intelligence-rapporten.

De dienst is gericht op zowel in beveiliging gespecialiseerde managed service providers als eindklanten. Gebruikers moeten alle verzoeken indienen via het ondersteuningsportaal voor enterprise-klanten. Afhankelijk van de aard van de zorg, stuurt Kaspersky het verzoek door naar het juiste team en neemt een expert via e-mail contact op met de klant of partner.

Huidig biedt de fabrikant drie licentietypen, met vijf, tien of twintig verzoeken per jaar.

“We hechten nog steeds de meeste waarde aan menselijke analisten bij het onderzoeken van bedreigingen,” zegt Alexander Liskin, hoofd Anti Malware Research bij Kaspersky. “Informatie op maat over specifieke bedreigingen kan van cruciaal belang zijn om organisaties te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen, en kan het SOC-team van een organisatie veel tijd en middelen besparen.”