“De term ‘mobiliteit’ zal als een rode draad door het jaar lopen”

Marc Müller, Managing Director Sales bij Tech Data, beschouwt mobiliteit als de bepalende trend van het jaar. In een interview met IT-BUSINESS legt de distributiemanager uitgebreid uit welke ontwikkelingen hieruit zullen volgen.

Welke trends en ontwikkelingen zijn vanuit uw oogpunt bepalend voor 2014?

Müller: Het begrip “mobiliteit” zal als een brede, rode draad door het hele jaar lopen. Van mobiele apparatuur tot de mobiele beschikbaarheid van bedrijfsapplicaties via overeenkomstige private cloud-toepassingen en de beveiliging van de mobiele wereld, het spectrum is hier zeer breed. Grote delen van het kanaal zullen hiervan profiteren.

In detail betekent dit: aanhoudend sterke groei in smartphones en tablets, maar niet langer met de enorme groeipercentages van 2013, evenals een stabilisatie van de notebook- en pc-markt, die al in het vierde kwartaal is begonnen. Ook op het gebied van datacenters – servers, opslag, netwerken – zullen we aanhoudend stabiele groeipercentages zien, vooral onder impuls van een groot aantal private cloud-toepassingen en van alle vormen van beheersoftware. Last but not least zullen aanzienlijk toenemende investeringen in de beveiliging van zowel eindapparaten als datacenters voor extra groei zorgen.

Hoe bereidt uw onderneming zich op deze situatie voor?

Müller: Voor onze partners hebben we onze organisatie en diensten de afgelopen jaren al op deze ontwikkeling afgestemd. Aangezien er meer vraag is naar advies, zetten wij onze investeringscursus hier voort. Dit geldt voor de waardegebieden, die onderwerpen als private cloud, gegevensbeveiliging en big data aansturen, onder andere. Maar het geldt ook voor de groeigebieden van de volumebusiness, die begin 2013 extra werd versterkt met de business area TD Mobile.

Wat wenst u – privé en/of professioneel – voor het nieuwe jaar?

Müller: Het winnen van de Wereldbeker, want het Duitse team behoort, net als de Duitse zender, tot de absolute wereldtop.