Ninja, de controverse gaat door: streamer voorspelt het einde van Fortnite

Tyler Blevins laat het er niet bij zitten: “Ik zeg je, ze moeten voorzichtig zijn. Tyler ‘Ninja’ Blevins, de bekendste streamer van Fortnite, lijkt de controverse tegen Epic Games niet te willen stoppen. Toch heeft de speler zijn hele carrière gebouwd op de Battle Royale, en heeft hij duizelingwekkende bedragen verdiend. In feite is het niets nieuws voor de speler om de ontwikkelaars van het spel aan te zetten. Maar deze keer is hij misschien iets te ver gegaan, want hij voorspelde de ‘dood’ van het meest gespeelde videospel van de laatste tijd.

Dat klopt, Ninja verklaarde dat als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproepen van de gemeenschap, de titel zal eindigen als H1Z1, een actie-videospel dat zoveel spelers verloor dat het praktisch ‘stilgelegd’ is. Waarom dacht de streamer er zo over? Een paar dagen geleden vertelden we je dat Ninja (samen met andere gamers) niet blij was met Fortnite’s update 8.20, die een aantal nieuwe functies introduceerde die geacht werden de oorspronkelijke balans en functies van de game te hebben verstoord.

Het lijkt erop dat de update in kwestie de speler echt van streek heeft gemaakt die, ondanks de 10 miljoen dollar die hij vorig jaar dankzij Fortnite heeft verdiend, naar verluidt heeft besloten de game te verlaten voor andere titels, waaronder Sekiro: Shadows Die Twice. En hij stopte daar niet. Hij stuurde een bericht naar Epic Games waarin hij uitlegde dat als ze de community blijven negeren, deze in de toekomst ontvolkt zal raken, wat zal leiden tot een grote crisis in de Battle Royale-verkoop, net als bij H1Z1.

“Ik zeg je, ze moeten voorzichtig zijn. Op dit moment zijn ze aan het treuzelen en er zijn nog steeds veel fouten in het spel die moeten worden opgelost. Ze moeten voorzichtig zijn want ze gaan de weg op van H1Z1” – dit zijn de woorden van de streamer zoals gerapporteerd door Dexerto.com.

Denk jij er net zo over als Ninja?