LG G6 Plus en Pro komen nog voor het einde van de maand

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is klaar voor een update van zijn vlaggenschipmodellen: het zal de nieuwe LG G6 Plus en LG G6 Pro op de markt brengen. Geen nieuws over functies

Niet te verbergen, de volgende meest geanticipeerde topper blijft de iPhone 8. De Apple-smartphone wordt naar verwachting eind september gelanceerd, maar in de tussentijd kan LG het topsegment van de mobiele Android-markt opschudden met de release van de nieuwe LG G6 Pro en LG G6 Plus tegen het einde van juni.

Volgens bronnen dicht bij het Zuid-Koreaanse bedrijf,

worden de twee smartphones naar verwachting op 27 juni uitgebracht. En het nieuws heeft ook de ronde gedaan in sommige Koreaanse media. Het doel van LG, met deze twee nieuwe modellen, is het implementeren van belangrijke functies, op hardware-niveau, in vergelijking met de LG G6. De technische specificaties van de twee telefoons zijn nog een mysterie. Zeker is echter dat de Plus-versie zal worden uitgerust met draadloos opladen. Het interne geheugen zal naar verwachting 128GB zijn.

LG G6 Plus en Pro Features en Kosten

We weten nog maar weinig over de G6 Pro-versie. Het meest interessante aspect is de Astro Black kleur, die op beide smartphones te vinden zal zijn en niet aanwezig was op de LG G6. Voor wie de technische specificaties van de LG G6 niet meer weet: de smartphone beschikt over een 5,7-inch QHD-scherm. Het heeft een dubbele 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel front-facing camera. Aan boord vinden we Qualcomm’s Snapdragon 821 chipset ondersteund door 4GB RAM en 32GB interne opslag uitbreidbaar tot 256GB. Wat betreft de kosten van de twee nieuwe telefoons die LG in plaats daarvan heeft ondertekend, gaan veel geruchten ervan uit dat de LG G6 Plus voor iets minder dan 900 euro op de markt zal komen. De Pro-versie zal goedkoper zijn en ongeveer 700 euro kosten.