Acronis Backup & Recovery ondersteunt Active Directory

Acronis Backup & Recovery 11.5 biedt onder meer een vereenvoudigde gebruikersinterface die het mogelijk moet maken om back-ups te beheren zonder een gespecialiseerd IT-team.

Acronis Backup & Recovery 11.5-software biedt bescherming voor alle omgevingen en platforms in het midden- en kleinbedrijf (MKB). De oplossing voor disaster recovery biedt ondersteuning voor Microsoft Exchange, SQL Server, Sharepoint en Active Directory.

“Wanneer er downtime optreedt, zijn bedrijven zonder een functionerende Active Directory niet meer in staat te functioneren omdat gebruikers binnen het domein de toegang tot e-mail, gedeelde bestanden en hun Windows-machines kunnen verliezen. De gevolgen kunnen verwoestend zijn voor kleine en middelgrote bedrijven,” legt Daniel Model uit, Manager Sales Engineering voor de regio DACH & EE bij Acronis. “Acronis Backup & Recovery 11.5 voor Active Directory herstelt niet alleen het besturingssysteem en de gegevens, maar ook de Active Directory-domeincontroller om het MKB een ononderbroken bedrijfscontinuïteit te bieden.”

Acronis Backup & Recovery 11.5 met Active Directory-ondersteuning maakt een momentopname van het volledige systeem. Hierdoor kan zowel de Active Directory dataset als het gehele systeem worden hersteld. De geïntegreerde imaging-technologie stelt het MKB in staat te herstellen naar ongelijksoortige hardware. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens en toepassingen zo snel mogelijk kunnen worden hersteld.

Met de gebruikersinterface van de software kunnen back-ups worden beheerd zonder dat daarvoor een gespecialiseerd IT-team nodig is. De oplossing ondersteunt fysieke en virtuele omgevingen, Windows- en Linux-servers en Microsoft-toepassingen.