Hoe te overleven met een iPhone met slechts 16 gigabyte geheugen

Apple’s goedkoopste smartphones hebben slechts 16 GB intern geheugen, hier zijn enkele kleine en eenvoudige trucs om dit probleem te omzeilen, gedeeltelijk

Apple’s keuze om zijn goedkoopste iPhones met slechts 16 GB geheugen uit te rusten, is een ware nachtmerrie voor gebruikers. De meeste smartphones die goedkoper zijn dan die van Cupertino hebben meer opslagruimte. Maar met een paar eenvoudige trucs kun je de opslagruimte op je iPhone vergroten.

Als je maar 16 GB tot je beschikking hebt, moet je die wel goed benutten, anders verliest je iPhone snel aan kracht. Deze regel is van toepassing in kleine appartementen en bij gebruik van een smartphone met onvoldoende geheugen. Er zij ook aan herinnerd dat Apple niet toestaat dat u een microSD-kaart gebruikt om het interne geheugen uit te breiden, in tegenstelling tot de meeste Android-toestellen. Dus voordat we klagen, nerveus worden en belangrijke bestanden verwijderen, laten we proberen wat orde te scheppen in alle documenten, foto’s en video’s die we op de iPhone hebben opgeslagen.

Het iPhone-geheugen organiseren

Om te begrijpen hoe je kunt overleven met een iPhone van 16 GB, is de eerste stap het scannen van de geïnstalleerde toepassingen.

Om dit te doen, ga je naar Instellingen op onze iPhone, vervolgens naar Algemeen, Gebruik en klik je op Ruimte beheren. Hier krijgen we een gedetailleerd rapport over alle toepassingen en bestanden die ons geheugen verstoppen. Als je games of apps ziet die je bijna nooit gebruikt, of waar je zonder kunt, verwijder ze dan. We kunnen ook besluiten om sommige apps te verwijderen en hun webversies te gebruiken. Neem Facebook, bijvoorbeeld. Natuurlijk is de app handiger, maar hij neemt te veel ruimte in beslag en verbruikt veel batterijvermogen. We kunnen het verwijderen en GB van de iPhone vrijmaken.

Verlaging van de resolutie van afbeeldingen

Het lijkt misschien onzin, maar de huidige camera’s helpen smartphones niet. Ja, ze nemen ongelooflijke foto’s en maken video’s van zeer hoge kwaliteit, maar ze creëren steeds zwaardere bestanden voor onze telefoons. Bovendien verlagen apps als Facebook en Instagram standaard de resolutie wanneer we een foto of video uploaden. Dus om te voorkomen dat ons geheugen verstopt raakt, kunnen we overwegen de resolutie van de bestanden te verlagen. Dat is heel eenvoudig, ga naar Instellingen, dan Camera en klik dan op Video . Als het is ingesteld op 4K kunnen we het verlagen naar 1080p of zelfs 720p. Helaas kan dezelfde handeling niet worden uitgevoerd met de camera. In dit geval kunnen we echter een app van derden gebruiken, zoals Camera +.

iCloud

Als foto’s en video’s onze achilleshiel zijn, dan kunnen we een beroep doen op de iCloud-dienst. iOS heeft een Optimise Space-dienst waarmee je je foto’s en video’s in maximale kwaliteit kunt opslaan in iCloud en ze in een lagere resolutie op je telefoon kunt bewaren. Het activeren van deze functie is heel eenvoudig. Ga naar iCloud, en selecteer dan de foto’s optie. Het zal een tijdje duren voordat de optimalisatie voltooid is. Er is één probleem: de gratis gigabytes die beschikbaar zijn op Apple’s cloudruimte zijn slechts 5, wat zeker niet genoeg is voor al je foto’s en video’s. Gelukkig is dit geen erg dure dienst. Voor iets meer dan een euro per maand kun je je iCloud-ruimte uitbreiden tot meer dan 50 GB. Of gebruik een gratis oplossing: Flickr biedt meer dan een gigabyte.

Externe opslag

Zoals we bij de iPhone al zeiden, kunnen we niet rechtstreeks een microSD aansluiten om de opslagruimte te vergroten, maar er zijn manieren om externe opslag aan te sluiten. We hebben het over een USB-stick. Er zijn verschillende modellen, vormen en prijzen. Leef iAccess, bijvoorbeeld, kost net geen 50 euro. Het is een microSD die kan worden aangesloten op de Lightning-poort van de iPhone. Het heeft een optie om foto’s die in het geheugen zijn genomen direct op te slaan zonder de opslagruimte van de telefoon te gebruiken, waardoor het zelfs met een 16GB iPhone kan overleven.

Om te voorkomen dat er steeds een accessoire aan de iPhone moet worden bevestigd, kunnen we externe opslag overwegen die draadloos kan worden aangesloten. Bijvoorbeeld, de Western Digital MyPassport Wireless. Een oplossing die 2 terabytes aan ruimte biedt. En kunt u een back-up maken van foto’s, video’s en documenten. Het enige nadeel? De prijs. Hij kost iets minder dan 150 euro en is zeker niet comfortabel om in je zak te dragen. Voordeliger is de Ravpower Filehub, die minder opslagruimte heeft maar ook slechts 30 euro kost. Hij kan ook worden gebruikt als draagbare oplader en Wi-Fi-hotspot.