PlayStation 5, features, logo en lanceerdatum onthuld

Diegenen die verwachtten de PS5 op het podium te zien tijdens CES 2020 werden teleurgesteld: Sony onthulde het ontwerp van de volgende-generatie console niet tijdens zijn presentatie-evenement, maar bevestigde alleen wat we al wisten: enkele features, de naam en een mogelijke releasedatum. Er was niets nieuws aan wat al in de voorgaande maanden was aangekondigd.

Sim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment, betrad het podium tijdens de Amerikaanse show en sprak over het potentieel van de nieuwe console en liet voor het eerst het PS5 logo zien. De belettering en het lettertype lijken erg op die van de PlayStation 4. Een keuze in continuïteit om de kracht van het merk te tonen. Het enige interessante nieuws van Jim Ryan betreft de datum van de presentatie van de console: we zullen nog een paar maanden moeten wachten en de gebruikers zullen tijdig op de hoogte worden gebracht. Op dit moment is het redelijk om te verwachten dat de presentatie ofwel op de E3 (de videogameshow in Los Angeles in juni) ofwel op een ad-hoc evenement zal plaatsvinden.

De PS5 features

Geen groot nieuws over de PlayStation 5 features. Op Sony’s CES 2020-evenement werd herhaald wat we al wisten: er komt 3D-audio, haptische feedback en adaptieve triggers voor de Dual Shock 5, een snelle SSD voor hoge prestaties, een 4K Blu-Ray-speler en hardware-ondersteuning voor Ray-Tracing.

Niets is onthuld over de hardwarecomponenten, maar de PS5 zou niet al te veel moeten verschillen van de Xbox Series X, met een aangepaste AMD-processor die speciaal voor de nieuwe console is ontworpen.

Wanneer komt de PS5 uit

Jim Ryan herhaalde slechts wat een paar maanden geleden al werd aangekondigd: de PlayStation 5 komt in het vakantieseizoen van 2020 uit. Het is moeilijk om voorspellingen te doen, maar het is zeer waarschijnlijk dat de console tijdens Black Friday 2020 wordt gelanceerd, dus tegen het einde van november.

Prijs PS5

De prijs van de PlayStation 5 werd niet genoemd tijdens het Sony-evenement. We moeten dus afgaan op de laatste geruchten die online zijn verschenen: de console zal naar verwachting lanceren voor een prijs van iets minder dan 400 dollar.