Nvidia Shield TV 2019: wat is het en wat is nieuw

Nvidia Shield TV is de meest aanbevolen TV Box voor het streamen van gaming content, maar het fungeert ook als een slimme tv voor tv-series, films en meer.

Als je dit artikel leest, weet je hoogstwaarschijnlijk dat de beste Android TV Box die momenteel op de markt is, inderdaad Nvidia Shield TV is. Iedereen koopt hem vanwege de vele mogelijkheden en de ongekende kwaliteit. Maar waar gaat het echt om? In dit artikel laten we u de belangrijkste voordelen van dit revolutionaire apparaat zien en waarom u er een moet aanschaffen als u toegang wilt tot video- en gamingcontent van de hoogste kwaliteit.

Wat is de Nvidia Shield TV

Sinds 2015 is de Nvidia Shield TV de meest aanbevolen tv-box voor het streamen van audiovisuele content en gaming op het Android-besturingssysteem. Het is, in feite, een elektronisch TV-apparaat dat aan een TV (of monitor in het algemeen) functionaliteit toevoegt die in dit soort apparaten niet wordt verwacht. Sluit de Nvidia Shield TV gewoon aan op een tv-toestel, zelfs een oudere, en het wordt een Smart TV, waarmee je toegang krijgt tot apps, films, tv-series, streaming muziek, games en andere content die op het web te vinden is.

In de afgelopen vier jaar heeft de Nvidia Shield TV enkele veranderingen en upgrades ondergaan, terwijl de hardware en software ongewijzigd zijn gebleven. Aan de hardware kant wordt deze set-top box nog steeds aangedreven door de krachtige Tegra X1 processor, die in de laatste generatie ongeveer 25% krachtiger is geworden (Tegra X1+). Aan de softwarekant werkt het apparaat zoals gezegd met Android TV, dat voortdurend wordt bijgewerkt.

Nieuwe Nvidia Shield TV 2019: het basis- en het pro-model

De belangrijkste nieuwigheid dit jaar is de release van twee modellen van Nvidia Shield TV. De basisversie wordt vergezeld door Nvidia Shield TV Pro. Beide versies hebben niet alleen een 25% krachtigere processor dan de vorige generaties, maar ook andere softwarespecifieke functies die het verschil maken, zoals de toevoeging van ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos aan het 4K-formaat met HDR.

De toevoeging van een fysieke knop op de afstandsbediening voor Netflix op beide modellen is iets dat fans van tv-series zeker zullen waarderen.

Ten slotte zijn de nieuwe Nvidia Shield TV’s, naast de aanwezigheid van de Google Assistant, ook compatibel met Alexa, zodat ze kunnen interfacen met Amazon Echo apparaten. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee modellen van 2019?

Verschillen tussen Nvidia Shield Tv en Shield TV Pro

Vanuit het oogpunt van design heeft Nvidia Shield Tv een buisvormige behuizing, zodat je het apparaat achter de tv kunt “verbergen”, zonder dat dit ten koste gaat van de beste functies (waaronder Gigabit Ethernet en dual band WIFI). Op het gebied van connectiviteit heeft de Shield TV Pro twee poorten meer dan het basismodel: USB 3.0 en Plex Media Server. De Plex Media Server, die ook aanwezig is in de Pro-versies van de vorige modellen, is een applicatie waarmee je overal media kunt streamen, wat betekent dat je kunt genieten van de inhoud op de Shield TV Pro door deze door te geven van de set-top-box naar een ander apparaat of van een andere server naar de tv-box.

De verschillen hebben ook betrekking op het geheugen. De Shield TV beschikt over 8GB opslag met de mogelijkheid om dit uit te breiden via microSD. De Nvidia Shield TV Pro daarentegen verhoogt de opslagcapaciteit tot 16 GB interne opslag. Een laatste verschil tussen de twee varianten die in 2019 op de markt zijn, betreft de prijs. Het basismodel heeft een catalogusprijs van 159,99 euro, terwijl het Pro-model 219 euro kost.

Games op Nvidia Shield TV 2019: de titels van het moment

Zoals je waarschijnlijk al weet, kun je met Shield TV games spelen op het grote scherm, op gelijke voet met de bekendste consoles, zoals de PS4 en Xbox One. Naast toegang tot titels uit de Google Play Store-bibliotheek, kunt u ook toegang krijgen tot de bibliotheek die door de Nvidia Shield TV wordt aangeboden, Geforce Now genaamd. We raden een verbinding van ten minste 25Mbps/50Mbps aan om met een gerust hart Geforce Now titels te kunnen spelen. Inoltre, per poter accedere ai titoli AAA, è molto più comodo avere a disposizione un controller Bluetooth, che si può acquistare a partire dai 69,99 euro.

I titoli su Geforce Now più interessanti e scaricati del momento sono i seguenti:

  • Resident Evil Revelations 2;
  • Assassin’s Creed® IV Black Flag™;
  • Just Cause™ 3;
  • LEGO® MARVEL’s Avengers;
  • The Witcher® 3: Wild Hunt.