APC by Schneider Electric presenteert nieuw partnerprogramma

Op de CeBIT van dit jaar (hal 12, stand B49) presenteert APC by Schneider Electric zijn herziene partnerprogramma. Met zijn hulp kunnen partners nog beter dan voorheen inspelen op de behoeften van klanten.

APC by Schneider Electric heeft het nieuwe programma in verschillende fasen opgezet. In de eerste plaats moeten de partners worden opgeleid in hun verkoop- en ontwikkelingscompetentie op het gebied van energie, koeling, veiligheid en milieubeheer. Uit zijn ervaring met selecte groepen partners en topgebruikers heeft de fabrikant opgemaakt dat partners in deze gebieden behoefte hebben aan nieuwe hulpmiddelen en technologieën, evenals aan benaderingen om de groeiende kennisbehoeften te optimaliseren met kortere verkoopcycli.

Het programma deelt partners in vier niveaus in: Registered Partner, Select Partner, Premier Partner en Elite Partner. In detail omvat het partnerprogramma de volgende aspecten:

  • Online profiel: Dit omvat de individuele demografische feiten van de kernactiviteiten van een partner, zijn expertise, marktsegment, verticale markten en unieke verkoopvoorstellen. Hierdoor kunnen de activiteiten van APC voor de respectieve partner efficiënt worden ingezet voor verkoop, marketing en ondersteuning.
  • Een partner wordt zodanig in de programmastructuur geplaatst dat hij met zijn profiel een zo groot mogelijke omzet kan behalen.
  • Potentieel herkennen: met de best-in-class training breiden partners hun expertise in APC-producten uit en kunnen ze de complexe taken van hun klanten beter herkennen en oplossen.
  • Partners hebben toegang tot de beproefde verkoop- en marketingtools.
  • Op het interactieve platform “APC Partner Online Community” kunnen partners best practices uitwisselen, gebruikmaken van de APC-blogs en tools en samenwerkingsverbanden vinden.
  • Als een partner in aanmerking komt voor een hoger niveau in de nieuwe programmastructuur, profiteert hij van nog meer voordelen, privileges en mogelijkheden om de winst te optimaliseren.

“Het productportfolio van APC richt zich op de huidige pijnpunten in bedrijven, zoals kostendruk, en identificeert potentiële besparingen”, legt Andreas Gehrmann, Marketing Manager Region DACH & Israel van APC by Schneider Electric, uit. “Elk van onze partners kan zich richten op een specifieke markt naar keuze op basis van hun expertise”. Daarbij moeten de partners ook in aanmerking kunnen komen voor passende financieringsmogelijkheden.