YouTube Go, je kunt nu ook offline video’s bekijken

Alleen beschikbaar in beta voor Android, met YouTube Go kunnen gebruikers video’s downloaden en bekijken, zelfs zonder internetverbinding

Eerst Netflix, nu YouTube. Het videoplatform dat eigendom is van Google heeft zojuist een nieuwe dienst gelanceerd waarmee gebruikers video’s kunnen bekijken, zelfs zonder gebruik te maken van een internetverbinding.

Na een proefperiode die vorig jaar in september begon, waarbij offline streaming werd getest in 15 Indiase steden, is YouTube Go nu beschikbaar voor sommige gebruikers met de groene stip. Op dit moment is de nieuwe Google-app alleen in betaversie te downloaden op Android. Hoe werkt de YouTube-dienst? Gebruikers kunnen video’s downloaden en opslaan om ze vervolgens offline te bekijken. Er zijn veel voordelen verbonden aan dit soort functionaliteit. Behalve dat je je favoriete clips ook kunt bekijken als je geen verbinding hebt, zal de mobiele dienst van Google vooral veel dataverkeer besparen.

Er zal geen plaats zijn voor HD-video’s

De nieuwe applicatie zal gebruikers verschillende downloadopties bieden. Video’s kunnen worden gedownload in 144p-kwaliteit of in standaard 360p. YouTube Go zal geen ruimte hebben voor HD-resolutie, althans voorlopig. En de reden is heel simpel. De app is speciaal gemaakt voor mensen die geen breedband hebben. Het downloaden van een video met hoge resolutie zal onvermijdelijk veel dataverkeer verbruiken. Inhoud kan worden opgeslagen op zowel apparaten als SD-kaarten. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen bestanden te delen met vrienden en familie. De Google-applicatie ondersteunt Bluetooth-connectiviteit, hoewel, naar wat we kunnen raden, het internet nog steeds nodig zal zijn om de operatie te voltooien.

Niet alleen offline streamen: andere nieuwe functies zijn onderweg

YouTube lanceert daarom ook deze functie, die zeer wordt gewaardeerd door gebruikers en die voorlopig alleen in bètaversie beschikbaar zal zijn op Android. Maar dat is niet de enige nieuwe functie die de videogigant van plan is te lanceren. In de komende dagen zou er ook een update kunnen komen die veel youtubers in staat zal stellen live video’s uit te zenden.