Hoe maak je GIF’s van YouTube video’s

Hoe maak je een GIF van een YouTube video? Er zijn veel manieren, maar hier is een geheime methode om snel en gemakkelijk een GIF te maken

GIF’s hebben de sociale netwerken en daarbuiten veroverd. Ze zijn bekender geworden dan een emoji en zijn vaak doeltreffender dan een spraakmemo. Ze worden ook gebruikt op WhatsApp, in lange e-mail threads en zelfs in Instagram Stories. Ze maken content frisser en grappiger, en daarom worden ze ook vaak door bedrijven gebruikt.

Kortom, weinig gebruikers kunnen de allure van GIF’s weerstaan. Sommige zijn deel geworden van de webgeschiedenis, andere zijn vanaf het begin gemaakt om een stemming uit te drukken of commentaar te geven op een situatie zonder woorden te gebruiken. Veel succesvolle GIF’s worden toevallig gemaakt, misschien geïnspireerd door een scène uit een film of een video die op YouTube is geplaatst. Als u hier bent beland, is dat waarschijnlijk ook voor u het geval: u hebt net een filmfragment online gezien op het platform van Google en bent wanhopig om er een grappige animatie van te maken. Er zijn veel platforms waarmee je GIF’s kunt maken van YouTube-video’s. Sommige zijn echt eenvoudig te gebruiken.

Hoe maak je GIFs van Youtube met Giphy

Giphy is de populairste website voor het maken van GIFs van je eigen video’s en afbeeldingen of die je al online hebt staan. Om de service te gebruiken, moet u verbinding maken met het platform en het bronbestand of de URL kiezen.

Als u de GIF van Youtube wilt maken, moet u op de knop Maken klikken die zich rechtsboven op de startpagina bevindt. Daarna wordt een venster geopend dat ook de mogelijkheid biedt om de te converteren video direct te plakken. Giphy ondersteunt ook Vimeo-links. Nadat u klaar bent met het uploaden van uw Youtube video, toont het platform u een preview van de GIF met de mogelijkheid om het startpunt (Start Time) en de duur van de animatie (Duration) te kiezen. Bovendien kunt u in de interface kiezen tussen verschillende commando’s om de GIF aan te passen, u kunt bijvoorbeeld tekst toevoegen. Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op GIF maken en is uw animatie klaar om te delen op sociale netwerken, blogs, e-mail, chat en meer.

De geheime methode om GIF’s van Youtube te maken

Er is een bijna geheime methode waarmee mensen nog gemakkelijker GIF’s van online video’s kunnen maken dan met Giphy.

Om te beginnen opent u gewoon Youtube vanaf uw bureaublad en opent u de video die u wilt omzetten in een GIF. Om het proces te starten typt u gif voor youtube in de URL van de video die u in GIF wilt veranderen en drukt u op ENTER. Bijvoorbeeld, een adres als www.youtube.com/xyz wordt www.gifyoutube.com/xyz. Op dit punt wordt u rechtstreeks doorgestuurd naar het GIFS.com-platform en verschijnt de te bewerken video in de interface. Net als op Giphy kunt u de starttijd, eindtijd en duur kiezen, evenals een aantal aanpassingen. Wacht een paar seconden en klik op Volgende om de bewerking te voltooien. Het platform biedt een link naar de GIF om online te delen of om te downloaden in verschillende formaten en groottes. Om dit laatste te doen, moet u zich registreren bij de GIFS-dienst en inloggen. Na het inloggen op het platform, kunt u alle GIFs downloaden die door Youtube zijn gemaakt.