Cisco presenteert nieuwe oplossingen op WebexOne

De Amerikaanse netwerkleverancier Cisco presenteert hardware en oplossingen voor de hybride werkwereld op het virtuele evenement WebexOne. Naast nieuwe functies voor de videosuite ligt de nadruk ook op veiligheid en interoperabiliteit.

De arbeidswereld is hybride. Om samenwerking te laten slagen, moet de communicatie goed zijn, zoals Anton Döschl, Architecture Lead Collaboration bij Cisco Duitsland duidelijk maakt: “Uitwisseling en netwerken zijn de levensaders van onze samenleving.” Om de uitwisseling op de werkplek te verbeteren, heeft Cisco nog meer vergader- en berichtgevingsfuncties toegevoegd aan de Webex Suite. De netwerkleverancier zegt alleen al in de afgelopen twaalf maanden meer dan 1.000 Webex-functies en -mogelijkheden te hebben geïntroduceerd. Er volgen er nu nog meer:

  • AI-optimalisatie van spraak: Dit zorgt ervoor dat alle sprekers tijdens een vergadering even luid zijn, ongeacht hun locatie.
  • Speaker selectivity maakt automatisch onderscheid tussen bedoelde spraak en achtergrondgeluid op afstand tijdens vergaderingen.
  • People Focus optimaliseert de gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal van deelnemers tijdens vergaderingen. De functie zal eind dit jaar beschikbaar zijn.
  • Via Vidcast kunnen gebruikers virtuele vergaderingen opnemen en deze op een later tijdstip bekijken en becommentariëren. Dit ondersteunt de samenwerking van asynchrone teams. Vidcast is al publiek beschikbaar via vidcast.io. In het voorjaar van 2022 zal het worden geïntegreerd in de Webex-app.
  • Webex Hologram biedt deelnemers nu een 360-gradenbeeld via een augmented reality-headset.
  • Collaboration Insights is bedoeld om overbelasting te voorkomen. De tool biedt inzicht in werktijdpatronen, stemmingsbeoordelingen en doelen.
  • Thrive Reset zorgt ook voor welzijn: gebruikers kunnen het gebruiken om persoonlijke foto’s te uploaden die hen eraan herinneren geconcentreerd adem te halen of even te stretchen.

Interoperabiliteit en beveiliging

Bovendien ondersteunen Webex-apparaten nu interoperabiliteit met Zoom, Microsoft en Google, ongeacht het apparaat of platform. Om het schakelen tussen apps tijdens vergaderingen en messaging te vergemakkelijken, zijn partnerintegraties Thrive Reset, Smartsheet voor projectbeheer, IT-ontwikkelaarsbemiddeling Hacker Rank en samenwerkingssoftware Miro en Mural al beschikbaar in Webex. De Cisco Meraki Insight- en ThousandEyes-tools moeten de noodzakelijke beveiliging voor samenwerking bieden.

Nieuwe toevoegingen aan hardware

original.jpg

Daarnaast heeft Cisco ook zijn hardwareportfolio uitgebreid. Een van de nieuwe producten is de Bang & Olufsen Cisco 980 business headset met geïntegreerde bedieningselementen voor vergaderingen, Adaptive Active Noise Cancellation. De hoofdtelefoon kan begin 2022 worden besteld voor 549 dollar (RRP).

Met de Webex Desk Mini komt er een slank apparaat op de markt dat het mogelijk moet maken om overal te kunnen werken. Het scherm heeft een touchscreen dat over de laptop kan worden geplaatst. De Webex Desk Mini kan snel worden verplaatst door middel van een handvat en een standaard. De Webex Desk Mini en zijn grote broer Webex Desk met gepersonaliseerde kleuren zullen naar verwachting begin 2022 beschikbaar zijn voor respectievelijk US$1.695 (MSRP) en US$2.495 (MSRP).

Daarnaast zullen vanaf november 2021 ook twee digitale whiteboards beschikbaar zijn. De 55-inch Webex Board Pro zal verkrijgbaar zijn voor 11.995 US dollar (RRP). De 75-inch versie zal 19.995 US dollar (RRP) kosten.