Nextiraone wordt “Cisco Master Cloud Builder”

Na het behalen van het examen heeft Cisco Nextiraone de titel “Master Cloud Builder” toegekend. Hiermee toont de dienstverlener een expertiseniveau aan dat slechts weinigen in Europa bezitten.

“Tot nu toe hebben behalve wij slechts enkele partners in heel Europa deze status gekregen”, vertelt Bernd Ruppert, CEO Nextiraone Duitsland, verheugd. “We zijn daarmee bevestigd in onze strategische richting en zien dit ook als een extra troef die we inbrengen in de Dimension Data-familie.”

Parent al gecertificeerd

Nog niet zo lang geleden werd Nextiraone overgenomen door Dimension Data. Het moederbedrijf is al door Cisco gecertificeerd als ‘Cloud Builder’ en ‘Cloud Provider’.

“Deze evolutie van specifieke klantgerichte cloudoplossingen naar gestandaardiseerde bedrijfsbrede expertise voor cloud-enabled infrastructuren, aangevuld met succesvolle referentieprojecten, hebben we in de audit kunnen aantonen”, voegt de CEO toe.

Cross-vendor

De bewezen competenties beperken zich niet tot het ontwerpen en implementeren van on-premise cloudoplossingen voor klanten op basis van Cisco-, Netapp-, EMC- en VMware-producten, maar omvatten ook diensten als Professional en Managed Cloud Services. Met deze onderscheiding bevestigt netwerkfabrikant Cisco dat de medewerkers van zijn partner over diepgaande technologische expertise beschikken voor het bouwen van cloudoplossingen. Bovendien moeten duurzame projectsuccessen bij het opzetten van complexe cloud-oplossingen worden bewezen.

“Of het nu gaat om enterprise cloud, public cloud of een hybride model – wij ondersteunen onze klanten bij het afstemmen van hun informatie- en communicatietechnologie op een toekomstbestendige en efficiënte manier”, benadrukt Ruppert. □