Huawei Honor 6S online gespot. Eerste foto’s op Twitter

Huawei bereidt zich, na de recente officiële presentatie van de Honor 6X vorige maand, naar verluidt voor op de lancering van zijn Honor 6S broer of zus in januari volgend jaar

Informatie over de technische specificaties van de Huawei Honor 6S is nog steeds schaars, gefragmenteerd en in afwachting van bevestiging, maar de gestolen afbeelding gepubliceerd op Twitter bevredigt, althans gedeeltelijk, de nieuwsgierigheid naar het ontwerp van het nieuwe model van de Chinese gigant.

De Honor 6S zou volgens geruchten die op het web de ronde doen de budgetversie van de Honor 6X zijn en de prijs – tussen 120/130 dollar – zou deze hypothese bevestigen. De Honor 6S zou de budgetversie van de Honor 6X zijn, en het prijskaartje – tussen $120 en $130 – zou deze hypothese bevestigen. De Honor 6S zou een kleiner broertje zijn, zonder de dubbele camera om de kosten laag te houden, maar met vergelijkbare specificaties als zijn naaste verwant, zoals een 5,5-inch FullHD-scherm, ondersteuning voor 4G en Volte (Voice over LTE) technologie, plus een dubbele simsleuf – inclusief een hybride sleuf voor microSD-kaartuitbreiding – en een 3.340 mAh batterij.

Honor 6S, technische specificaties

De Huawei Honor 6S komt naar verwachting in januari volgend jaar op de markt met een Snapdragon 435 SoC-processor – minder krachtig dan de Snapdragon 625 – gefabriceerd op 28nm – niet 14nm – en bestaande uit acht Cortex-A53-kernen die geklokt zijn op maximaal 1,4GHz. Er is geen informatie beschikbaar over het fotografische compartiment.