Hoe live te gaan met vrienden op Instagram

Intagram introduceert een experimentele functie waarmee gebruikers live op video kunnen gaan met een van hun vrienden

Instagram introduceert een nieuwe functie die vooral fans van live video’s zal bevallen. Het sociale netwerk, eigendom van Facebook, lanceert een experimentele Live with Friends-functie, waarmee gebruikers van het platform livefeeds kunnen delen met hun contacten.

Met andere woorden, dankzij ‘Go Live With’ kunnen Instagram-leden ervoor kiezen om samen met een andere persoon een video te gaan opnemen. Aan de live-uitzendingen verandert niets: volgers zullen de uitzendingen nog steeds kunnen bekijken en commentaar kunnen blijven geven of ze leuk vinden. Het enige belangrijke verschil is dat abonnees de mogelijkheid zullen hebben om tijdens de live-uitzendingen te worden “vergezeld” door een andere gebruiker. Het systeem is zeer eenvoudig te gebruiken. Klik gewoon op een nieuw icoontje in de rechter benedenhoek en klik dan op “Toevoegen”.

Hoe het werkt

Instagram is nu klaar om een nieuwe functie toe te voegen aan zijn live videostreams, die bijna een jaar geleden werden geïntroduceerd. Gebruikers die ervoor kiezen om live te gaan met vrienden zullen hun scherm in tweeën gesplitst zien wanneer de uitzending wordt gestart. De video van de persoon met wie ze live zijn, wordt onderaan het scherm geplaatst.

De ‘communicatie’ kan op elk moment gemakkelijk worden onderbroken door een van de abonnees, die dan snel een nieuw videogesprek met een andere vriend kan beginnen. Als de livefeed voorbij is, kunnen de livefeeds worden verwijderd – klik in dat geval gewoon op ‘Verwijderen’ – of worden gedeeld tussen Stories.