Teradata integreert eCircle in Aprimo

Teradata is van plan eCircle over te nemen en de geïntegreerde marketingstrategie van Teradata-dochter Aprimo aan te vullen met digitale marketingtoepassingen uit de nieuwe overname.

Teradata en dochteronderneming Aprimo hebben gezegd dat ze een definitieve overeenkomst hebben getekend om eCircle over te nemen. De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond, afhankelijk van de toetsing door de regelgevende instanties en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Door de overname ontstaat Europa’s grootste leverancier van marketingtoepassingen, aldus het bedrijf. Het geeft eCircle ook toegang tot wereldwijde distributiekanalen.

Het huidige managementteam van eCircle zal belangrijke leidinggevende functies bij Aprimo op zich nemen. Ondanks de geplande integratie in Aprimo zal eCircle blijven opereren en bestaande klanten blijven ondersteunen.

Het gecombineerde aanbod van Teradata, Aprimo en eCircle zal het volgende omvatten:

  • Een geïntegreerde marketing management oplossing die alle applicaties – digitale marketing, campagne management en operationele marketing – toegankelijk maakt via de cloud. Teradata belooft kortere doorlooptijden, eenvoudigere afhandeling en minder complexiteit.
  • De mogelijkheid om doelgerichte en gepersonaliseerde digitale campagnes te ontwikkelen die voldoen aan de Duitse regelgeving inzake gegevensbeveiliging en privacy.
  • Een digitaal berichtenplatform voor sociale media, mobiel, web en e-mail dat kan worden opgeschaald tot een volume van vele miljarden berichten per jaar.
  • Meerkanaalsgegevensbeheer met gerichte segmentatie en optimalisatie.
  • Zugriff auf Digital Marketing-Dienstleistungen, beispielsweise: Konzeption, Content-Entwicklung, Best Practices und Lead-Generierung durch Aprimo-Experten für Digital Marketing.
  • Big Data Analytics von Teradata und Teradata Aster, die Webinhalte aller Ausgabekanäle in handlungsleitende Informationen transformieren können; einheitliches Reporting.