Facebook Messenger: instant games om vrienden uit te dagen

In de instant messaging dienst kunt u 17 verschillende games spelen, waaronder klassiekers als Pac-Man of Space Invaders, zonder ze te hoeven downloaden

Chatten op Messenger is snel en gemakkelijk, maar vaak met groepen met te veel notificaties en vrienden die traag reageren is er ook het risico dat je je gaat vervelen.

Om dit probleem te omzeilen, heeft Facebook besloten Instant Games toe te voegen aan zijn instant messaging service.

Games komen naar Facebook Messenger.

Grote klassiekers als Pac-Man of Space Invaders staan klaar om met een druk op de knop gespeeld te worden op Facebook’s chatdienst. Je hoeft ze niet te downloaden want je kunt ze direct vanuit Messenger afspelen. Aangezien ze zijn gebouwd in HTML5 mobiele webstandaarden. Wij kunnen onze vrienden uitdagen en onze beste resultaten met hen delen. De dienst is gelanceerd in 30 landen, waaronder Italië, op zowel iOS als Android. Op dit moment is het mogelijk om 17 verschillende titels te spelen die zijn ontwikkeld door klassieke namen als Bandai Namco, Konami en Taito, maar ook door recentere studio’s als Zynga en King.

Een project dat het concept van Social Games zou kunnen veranderen

(Openingsvideo is van Facebook)

De ontwikkelaars die investeren in de Instant Games van Facebook Messenger hebben op dit moment geen directe inkomsten. Aangezien er geen advertenties, sponsoring of externe onderdelen en niveaus van het spel voor gebruikers om gratis te kopen. In de zeer nabije toekomst moeten echter zowel advertenties als koopbare aspecten worden opgenomen. Dit is een zeer belangrijk project voor Facebook. Het sociale netwerk is al jaren een referentiepunt voor snelle games, vooral strategiespellen met de nodige interactie van je vrienden. Met de komst van mobiele telefoons hebben Facebook-spelletjes echter veel van hun aantrekkingskracht verloren. Nu probeert het sociale netwerk het opnieuw, en het project zou wel eens een groot succes kunnen worden.

De lijst met spellen zal groeien

Huidig zijn de spellen die worden aangeboden heel eenvoudig en snel. Niet in het minst omdat ze in korte tijd moeten worden gespeeld. Desondanks kunnen de interactie en de kwaliteit van sommige titels ook verslavend zijn, en steeds meer gebruikers doen mee. Zoals blijkt uit de tests die het sociale netwerk voor de lancering heeft uitgevoerd. En Facebook belooft dat het aantal beschikbare games snel zal toenemen. Op dit moment is het mogelijk om te spelen: Pac-Man, EverWing, Galaga, Space Invaders, Templar 2048, Shuffle Cats Mini, Track & Field 100M, Hex FRVR, 2020 Connect, Brick Pop, ZooKeeper, Bust-A-Move Blitz, Wordsalot, The Tribez: Puzzle Rush, Arkanoid, Endless Lake, Words With Friends Frenzy.

(Openingsvideo is van Facebook)

Sommige video’s in dit gedeelte zijn van het internet gehaald, en worden daarom beschouwd als behorend tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudigweg vragen ze te verwijderen door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.