Ebertlang verdeelt Endpoint Protection by Webroot

De gespecialiseerde distributeur Ebertlang verdeelt vanaf nu de beveiligingsoplossingen van de Amerikaanse fabrikant Webroot, die systeemomgevingen, gegevens en websites in de wereldwijde Webroot Cloud analyseren en apparaten wereldwijd in real time voorbereiden op nieuwe bedreigingen.

Cyberaanvallen namen al voor de Corona-crisis gestaag toe. Met de verschuiving van veel activiteiten naar het thuiskantoor komt de menselijke factor echter steeds meer in beeld. Zonder ondersteuning ter plaatse van een beheerder kan het moeilijker zijn om phishingpogingen, geïnfecteerde bestanden of gevaarlijke websites te identificeren.

De endpoint protection-oplossing vanWebroot analyseert enerzijds voortdurend apparaatinformatie en vertrouwt anderzijds op kunstmatige intelligentie uit de cloud. Apparaten die beveiligd zijn door Webroot sturen beschermde hash-informatie van elk bestand naar de servers, waar het binnen enkele seconden wordt geanalyseerd en geëvalueerd. Op basis van deze globale evaluatie moeten de toepassingen te allen tijde realtime-informatie krijgen om onmiddellijk kwaadaardige bestanden op te sporen. Als een apparaat niet met internet is verbonden, maar bijvoorbeeld beschadigd raakt door een gecompromitteerd document, worden alle bestandswijzigingen vastgelegd om terug te kunnen schakelen naar de oorspronkelijke staat.

Daarnaast biedt het Webroot-portfolio DNS-bescherming, die gevaarlijke websites wereldwijd op AI-basis moet identificeren en voor gebruikers moet blokkeren. Bovendien kunnen beleidsregels voor het gebruik van websites op de werkplek individueel worden ingesteld om afleiding voor werknemers te voorkomen. De oplossingen kunnen zowel stand-alone als parallel aan bestaande beveiligingsoplossingen worden gebruikt.

Ebertlang-partners hebben de mogelijkheid om Webroot Security Awareness Training aan te bieden aan hun klanten, waarbij ze door middel van phishing-simulaties en -tests bewust worden gemaakt van de gevaren en bedreigingen. Op www.ebertlang.com/webroot kunnen resellers meer informatie, gratis tests en webinars vinden. “We zijn blij dat we onze partners in de vakhandel door onze samenwerking met Webroot een moderne beveiligingsoplossing kunnen bieden, die een extra en belangrijke beveiligingslaag biedt”, zegt Marc Fischer, hoofd verkoop en procuratiehouder bij Ebertlang.