Nfon en Pironet werken samen

De overstap naar All-IP zorgt ervoor dat veel bedrijven hun telefonie-infrastructuur onder de loep nemen. Cloud- en PBX-providers profiteren hiervan. Nfon heeft met Pironet nu nog een wholesalepartner aan boord gehaald.

“Het wholesalmodel is voor Nfon een stimulans om de succesvolle vestiging van cloud telefonie in Europa verder te bevorderen. We zullen knowhow bundelen, samenwerkingsverbanden aangaan en prominente kenmerken als eenvoud, flexibiliteit, veiligheid en schaalbaarheid met telefonie uit de cloud verder in de markten zetten”, licht Nfon CEO Hans Szymanski de strategie van de aanbieder van cloud-telefonie toe. In dit land bestaat, dankzij het naderende einde van ISDN in 2018, de wens om de communicatiestructuren te optimaliseren.

Nfon kondigde de introductie van het nieuwe verkoopkanaal op Cebit aan. Dit is bedoeld om groei te garanderen naast de drie gevestigde modellen, carrier verkoop, verkoop via distributeurs en de internationale brokerage business van het partnerlandschap.

Nieuwe partner gevonden

Met Pironet heeft de in München gevestigde provider na T-Systems nu een andere groothandelspartner gevonden. Dit hoeft ook niet het einde van de lijn te zijn. Nfon streeft naar tien tot twintig van dergelijke partnerschappen, die zowel op regionale als op verticale omstandigheden gebaseerd kunnen zijn.

Voor Pironet is de Nfon-oplossing een ideale aanvulling op het portfolio, niet alleen vanwege de herkenbaarheid van de merknaam, maar ook vanwege de schaalbaarheid. Hiermee kan het middelgrote segment met gebruikersaantallen tussen 200 en 2.500 zeer goed worden afgedekt, verklaart Bernhard Göth, Director Sales bij Pironet. Terwijl Nfon in het kader van de samenwerking de PBX’en onder eigen naam levert, zorgt Pironet voor de managed services en de 1st en 2nd level support.